Hrvatski radio

Radio Osijek

Osječkoj Ekonomskoj školi prvo mjesto na natječaju "Osiguraj se mudro"

31.03.2022.

15:12

Autor: Radio Osijek / Krunoslav Inhof

Screenshot iz video uratka Ekonomske škole

Screenshot iz video uratka Ekonomske škole

Foto: Ekonomska i upravna škola / Osijek

Na natječaju "Osiguraj se mudro", koji je u povodu obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca provela Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa), pobijedio je video uradak učenika Ekonomske i upravne škole iz Osijeka.

"Osječka Ekonomska i upravna škola prvi je put sudjelovala na Hanfinom natječaju i odmah smo došli do pobjede", ponosno je u programu Radio Osijeka istaknula ravnateljica Lidija Žaper: "Prije svega moram izraziti veliko zadovoljstvo jer je na natječaju sudjelovalo 22 rada srednjoškolaca iz svih krajeva Hrvatske, a rad naših učenika je bio najbolji. Oni su zaista pokazali fascinantan rad koristeći znanje iz strukovnih predmeta, a s ponosom mogu reći da su mentorice, profesorice Marina Juriša i Lidija Bilbija bile samo koordinatorice, a sve je osmislila i realizirala ekipa od 7 naših maturanata. Ovo je velik uspjeh koji puno znači cijeloj školi jer je rezultat rada Škole koja puno ulaže u razvoj financijske pismenosti", rekla je ravnateljica Ekonomske i upravne škole iz Osijeka Lidija Žaper i dodala kako je kao nagrada školi pripala pametna ploča koja će krasiti obnovljene prostore škole i pomoći u daljnjoj nastavi.


Drugo je mjesto osvojila Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar, treće Druga ekonomska škola iz Zagreba, a video uradak učenika Ekonomske i upravne škole Osijek pogledajte na YouTube kanalu Hanfe

Ravnateljica Ekonomske i upravne škole Lidija Žaper

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.