Hrvatski radio

Radio Osijek

Osnivačka sjednica Zajednice riječnog turizma

25.06.2020.

12:36

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

O akcijskom planu razvoja nautičkog turizma razgovaralo se na osnivačkoj sjednici Zajednice riječnog turizma u Županijskoj komori Osijek .

"Riječni turizam nisu samo riječna krstarenja postoje i drugi oblici turizma. Zato se i osniva Zajednica da se stvore preduvjeti za razvoj i ostalih oblika riječnog turizmaa to su jednodnevna izletnička krstarenja, domaći, međunarodni i prekogranični jahting i to je koordinacija svih dionika jer razvoj nije samo privatna investicija nego i javna infrastruktura," naglasila je predsjednica zajednice za riječni turizam, Božana Matoš
"Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture odlučilo je uložiti dodatna sredstva u putnička, sportska i u komunalna pristaništa. Radi se na izgradnji i proširenju putničkog pristaništa u Vukovaru, a zbog epidemije Koronavirusa zaustavljen je dolazak kruzera. Ministarstvo već izrađuje strategiju razvoja unutarnjih plovnih putova, a isto tako i srednjoročni plan unutar strateških dokumenata je razvoj nautičkog turizma pa tako putničkih, komunalnih i sportskih pristaništa", rekao je načelnik sektora za gospodarstvo i plovidbene poslove pri Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Željko Sić.
Do kraja 2021. godine u planu je izgradnja sportskog pristaništa Nemetin, dok će putničko pristanište u Osijeku biti završeno u srpnju ove godine.

Božana Matoš

Željko Sić

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.