Hrvatski radio

Radio Osijek

Osnovne škole spremne za početak školske godine

03.09.2020.

14:54

Autor: Vedran Drabek

Osnovne škole spremne za početak školske godine

Osnovne škole spremne za početak školske godine

Foto: - / -

Početak nove školske godine nikada do sada nije bio toliko izazovan, naglašeno je na predstavljanju pojedinosti organizacije odgojno-obrazovnog rada osječkih osnovnih škola .

U ponedjeljak će u školske klupe gotovo 7000 osječkih osnovnoškolaca, od čega 845 prvašića, a da će prvo zvono dočekati u učionicama potvrdila je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš

- Školska godina pred nama traži iznimno visoku razinu odgovornosti, no što je možda još važnije poziv je na strpljenje zbog novih okolnosti koje su pred nama. Svih 19 osnovnih škola na području grada Osijeka nastavu će provoditi po modelu A - odgojno obrazovni rad u ustanovi. Tom prilikom, osigurali smo za učenike od petog do osmog razreda tri maske po učeniku tj. za sve škole koje nemaju mogućnosti pridržavati se naputka od 1.5 metra razmaka. Također, osigurali smo i maske za učenike koji koriste javni prijevoz, kao i zaštitne vizire za školske djelatnike, rekla je Gamoš.

Prilagođavanje mjerama i konkretni potezi uspješno su realizirani istaknuo je ravnatelj Osnovne škole „Grigor Vitez” Hrvoje Brod

- Poštivali smo sve uvjete koje su pred nas postavili nadležni. Od mnogih promjena koje nas očekuju najveća je rad u dvije smjene, budući da naša škola već 15 godina radi samo u jednoj smjeni. Na taj smo način osigurali podjelu 16 odjeljenja i prepolovili mogućnost kontakata. Škola na sreću ima tri ulaza, zbog čega smo skupinama koje imamo - produženi boravak, predmetne i razredne nastave omogućili zaseban ulazi i potpuno distancirali jedne od drugih, naglasio je ravnatelj Brod.

Više o temi poslušajte u javljanju naše leteće ekipe.

Javljanje Oš Grigor Vitez

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.