Hrvatski radio

Radio Osijek

Oštećenje sanirano, sva domaćinstva dobila vodu

02.02.2022.

11:47

Autor: Radio Osijek/TM

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Ilustracija / Radio Sljeme

Na distribucijskom području Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije tijekom noći završena je sanacija oštećenja regionalnog vodoopskrbnog cjevovoda, na koji je, iz regionalnog vodocrpilišta u Sikirevcima, priključeno više od 100.000 stanovnika Vukovarsko-srijemske županije. U ranim jutarnjim satima opskrba vodom je normalizirana, potvrdio je za Radio Osijek voditelj tehničkog sektora Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije Darko Čengić. 

Iz Vinkovačkog vodovda i kanalizacije su izvijestili kako je oštećenje nastalo tijekom radova koju je građevinska tvrtka obavljala uz autoput Lipovac-Zagreb, i to zbog neopreznog rukovanja građevinskim strojem njihovog djelatnika.

„Djelatnici Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije odmah su izašli na teren i radili cijelu noć po hladnoći i u teškim uvjetima kako bi oštećenje bilo što prije otklonjeno, a vodoopskrba normalizirana. Radovi su završili tijekom noći, a u do jutra se stanje u vodoopskrbi normaliziralo na cijelom distribucijskom području Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije”, stoji u objavi tvrtke.

Zbog učestalih poziva građana vezano uz prokuhavanje vode nakon jučerašnjeg oštećenja regionalnog vodovoda, iz tog distributera poručuju da je voda zdravstveno ispravna i da je nije potrebno prokuhavati. Istodobno, ako tijekom dana primijete bilo kakve probleme s vodom, pozivaju korisnike da ih prijave na besplatni broj telefona 0800 2254.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.