Hrvatski radio

Radio Osijek

Osuda Šišljagićeve lutrije

15.02.2013.

22:46

Autor: Tatjana Mautner

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Političke stranke osuđuju jučerašnji postupak župana Vladimira Šišljagića koji je iskoristio nazočnost novinara da izvlačenjem kuverti odluče o tome kojih će dvoje od 35 kandidata obavljati pripravnički staž u osječkoj Hitnoj medicinskoj pomoći.

"Igre gladi u režiji HDSSB-a" tako su u osječko-baranjskom HNS-u nazvali "Šišljagićevu lutriju". Ponašanje HDSSB-a oko natječaja  i izbora kandidata za stručno osposobljavanje je neprimjereno, rekao je predsjednik Mladih HNS-a Osječko-baranjske županije Bojan Tojagić.

“Jučer smo bili svjedoci još jedne cirkuske predstave u režiji HDSSB-a”, ustvrdio je nezavisni vijećnik u osječkome Gradskome vijeću Miroslav. Izrazio je nadu da će se doći do demokratskog standarda prema kojem bi župan Šišljagić nakon ovoga trebao dati ostavku. „On kao župan u tome nije trebao sudjelovati i igrati se sudbinama mladih ljudi koji traže posao te u svoje cirkuske predstave uključivati novinare”, ocijenio je Šimić.

"Jučerašnji događaji u Hitnoj medicinskoj pomoći s pravom su zaprepastili javnost, a žrtve igrokaza mladi su i obrazovani ljudi", kaže se u priopćenju HSP-a dr. Ante Starčević koji ukazuje na neprihvatljivo ponašanje ravnateljice Hitne, Silvane Sabo. "Zanemarila je i grubo prekršila pravila izbora kandidata i u sve uplela politiku. Ovakvo ponašanje u pitanje dovodi njezino postavljanje na dužnost ravnateljice nakon njezina transfera iz HDZ-a u HDSSB, promptno uhljebljivanje prvo u gradskom poduzeću Ukop, a zatim u Hitnoj medicinskoj pomoći," ističu pravaši i najavljuju da će Vijećnici HSP-a dr. Ante Starčević u Skupštini Osječko-baranjske županije zatražiti razrješenje Silvane Sabo i raspisivanje novog javnog natječaja za to radno mjesto.
Danas se oglasio i kandidat laburista za osječkog gradonačelnika Jaroslav Pecnik. Uputio je poziv svim kandidatima koji će sudjelovati u utrci za gradonačelnika, osim HDSSB-ovog Krešimira Bubala, da se javno obvežu pred građanima da ni prije, a ni poslije izbora ni na koji način neće surađivati s Glavaševim HDSSB-om. Kako piše na svojim mrežnim stranicama, kandidat laburista narodnjacima, socijaldemokratima, hadezeovcima, pravašima i neovisnima nudi priliku da se unaprijed zaštite od mogućih prebjega i političke trgovine. „HDSSB kao vladajuća stranka i uoči ovih izbora ne preže ni od kakvih gadosti da (p)otkupi i na svoju stranu "privede" novo članstvo, a s druge strane, brojni beskičmenjaci i licemjeri spremni su posredovanjem politike beskrupulozno ostvariti svoje privatne interese, neumjerene ambicije ili jednostavno si napuniti džepove, “ navodi Pecnik, a potaknut je slučajem Vrbošić koji, kako kaže, jasno ilustrira stanje duha i moralnoga rugla koje dominira gradom pod vladavinom HDSSB-a.


 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.