Hrvatski radio

Radio Osijek

Osumnjičen za lažne dojave

24.12.2020.

12:34

Autor: Radio Osijek/TM

Ilustracija (Policijska uprava osječko-baranjska)

Ilustracija (Policijska uprava osječko-baranjska)

Foto: - / -

Iz Policijske uprave osječko-baranjske danas su izvijestili kako su kazneno prijavili 45-godišnjaka za kojega se sumnja da je od 9. srpnja prošle godine do 3. rujna ove godine šest puta izazvao lažnu uzbunu, zbog koje je policija hitno izlazila na teren.

"Osumnjičeni je telefonom zvao operativna dežurstva policije u Osijeku i lažno prijavljivao različite događaje koji su iziskivali hitno djelovanje policije", stoji u priopćenju u kojem policija apelira na gađane da ne dojavljuju neistinite događaje: "Policijski službenici moraju zaprimiti svaku dojavu građana. Nakon zaprimljene dojave, policajci na terenu provjeravaju njezinu istinitost te u slučaju potrebe za intervencijom policije ili drugih službi, žurno postupaju.
Dok policajci ili druge službe žure pružiti pomoć lažnom dojavitelju, možda je baš u tom trenutku nečiji život u opasnosti i ovisi o njihovoj pomoći. U protekloj godini na području PU osječko – baranjske evidentirali smo više kaznenih djela „Lažna uzbuna“ te smo protiv počinitelja podnijeli kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima. Stoga apeliramo na građane da ne prijavljuju neistinite događaje, jer mogu ugroziti nečiji život."

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.