Hrvatski radio

Radio Osijek

Otkazan koncert Gudačkog kvarteta osječkog HNK

27.05.2020.

13:47

Autor: Mirta Milas

Foto:HRT/Mirta Milas

Foto:HRT/Mirta Milas

Foto: - / -

Riječ je o prvoj premijeri unutar kazališnog ciklusa Covid - 19 kojoj je drugi put presudila najava lošeg vremena. Iduća je izvedba u petak, 29. svibnja u 17 sati .

"Pozornica u dvorištu" novo je geslo osječkog Hrvatskog narodnog kazališta prema kojemu je klasično gledalište  izmješteno na otvoren prostor. Preporuka je da se događanja, što je više moguće, održavaju na otvorenom, no tu se otegotne okolnosti vrijeme i ograničeni broj mjesta. Na žalost drugi se put zbog vremena odgađa koncert gudačkog kvarteta koji je pripremljen u sklopu premijernog ciklusa Covida-19. Današnji, predviđen za danas u 17 sati neće se održati, ali onaj u petak u 17 sati, prema sada dostupnim informacijama hoće. "Svi dosada otkazani koncerti bit će nadoknađeni u lipnju", najavila je intendantica osječkog HNK Dražena Vrselja. "Prognoze su da će ljeti biti toplo i suho te mislim da će lipanj, što se tiče meteorološke situacije, biti pun pogodak. U lipnju planiramo izvesti još jednu glazbenu premijeru - Koncert opernih arija, jednu baletnu premijeru koreografskih minijatura 18. i 19. lipnja te dramsku premijeru Arthura Schnitzlera "Kolo", u kojoj sudjeluje desetak dramskih glumaca.  Svi su ovi programi osmišljeni u sklopu premijernog programa Covid - 19. Odrednica je to i prostora gdje se igra i odabira tekstova i predstava, poštujući socijalnu udaljenost, a opet ne zanemarujući umjetničku kvalitetu i konačan rezultat.  6 i 7. srpnja održat će se velika dramska premijera na otvorenom "Višnjik" u produkciji HNK u Osijeku i zagrebačkog Dramskog kazališta Gavella, u režiji Dražena Ferenčine. Bit će to prava ambijentalna predstava u dvorištu Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku. Na ljetnu stanku osječko Hrvatsko narodno kazalište odlazi 15. srpnja".     

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.