Hrvatski radio

Radio Osijek

Otkazuju se 54. Đakovački vezovi

23.06.2020.

14:53

Autor: Radio Osijek / Hina / IF

Otkazuju se 54. Đakovački vezovi

Otkazuju se 54. Đakovački vezovi

Foto: - / -

Đakovački gradonačelnik Marin Mandarić na konferenciji za novinare poručio je da se većina priredbi 54. Đakovačkih vezova otkazuje zbog novonastalih epidemioloških uvjeta. Istaknuo je da epidemiolozi provode sve aktivnosti i da je situacija pod kontrolom.

Nakon što je đakovački samostan Milosrdnih sestara sv. Križa potvrdio da deset sestara pozitivno na koronavirus, gradonačelnik Mandarić je sazvao konferenciju za novinare ispred zgrade Gradske uprave.

"Situacija je pod kontrolom, epidemiolozi rade svoj posao - od evidencije svih kontakata sa zaraženima do drugih potrebnih aktivnosti", rekao je Mandarić. Izvijestio je da se tijekom dana čuo sa sestrama u samostanu kako bi im pružio podršku, da su one "dobro, no i zabrinuto".
Zamjenik gradonačelnika i zamjenik načelnika Stožera Civilne zaštite Grada Đakova Robert Francem rekao je da u koordinaciji svih stožera - od gradske, županijske do nacionalne razine - tu situaciju mogu staviti pod kontrolu.
Na pitanje novinara ima li zaražene djece u vrtiću koji vode milosrdne sestre sv. Križa i jesu li djeca testirana, Francem je odgovorio da Grad zasad takvih podataka nema.
Mandarić je, na pitanje što će biti s održavanjem 54. Đakovačkih vezova, a čiji je program Grad Đakovo predstavio prošli tjedan, odgovorio da se otkazuje većina priredbi te tradicionalne manifestacije izvornog narodnog folklora.
"Hoće li išta od previđenih programa biti održano znat će se za dan ili dva", izvijestila je đakovačka Gradska uprava.
"Na žalost, svjedoci smo da se epidemiološka situacija u Đakovu pogoršala tako da, kao organizatori, moramo najaviti da se ono o čemu smo pričali prije tjedan dana neće održati", poručio je Mandarić.
Smatra kako je s epidemiološkog stajališta prerizično organizirati takvo javno događanje koje privlači velik broj Đakovčana i njihovih gostiju pa Gradska uprava, kao organizator, nema drugog izbora, nego program "Đakovačkih vezova" maksimalno reducirati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.