Hrvatski radio

Radio Osijek

Otvoren 20.Pannonian Challenge-najveći festival ekstremnog sporta u Europi

05.06.2019.

22:30

Autor: Radio Osijek/mp

foto: HRT/mp

foto: HRT/mp

Foto: - / -

Izložbom action sport fotografija i predstavljanjem monografije "20 godina Pannoniana" u Kazamatu, u osječkoj Tvrđi otvoren je jubilarni Pannonian Challenge. Traje pet dana, lokacija je svima dobro znana – lijeva dravska obala u Osijeku. Do nedjelje, 9.lipnja, očekuje se oko 30.000 posjetitelja.

Dvije i pol tisuće sportaša, 950 volontera, 320.000 posjetitelja - osobna je karta najvećega festivala ekstremnog sporta u ovome dijelu Europe u protekla dva desetljeća. Tijekom pet dana posjetitelji će uživati u vrhunskoj adrenalinskoj zabavi, koncertima regionalnih glazbenih zvijezda koji traju do jutra, odličnoj gastro ponudi i druženju s brojnim gostima. "Vozači su sa svih kontinenata, iz cijelog svijeta i nadamo se da će i vrijeme omogućiti lijep show"- rekao je jedan od osnivača događaja, fotograf Samir Kurtagić, otvarajući ovogodišnju manifestaciju.

Vidljivost Grada i Županije nemjerljiva je, ne može se izvagati u novčanoj protuvrijednosti, a to je ključ" - istaknuo  je osječko-baranjski župan Ivan Anušić, govoreći na otvorenju Pannonian Challenge-a uz pomoćnicu ministra turizma Snježanu Brzicu, koja je ocijenila da zahvaljujući manifestaciji ekstremnog sporta Osijek i Županija postaju brend.

"Mi smo ovdje u Osijeku već prije 20 godina imali natjecanje i brendirali smo ovaj sport koji je moderan - nastao prije nekoliko desetljeća. Ekstremni sport postao je olimpijski, a Osijek je gledan ne samo u Hrvatskoj i Europi, nego u cijelome svijetu", rekao je Anušić istaknuvši kako je u protekle dvije godine Osječko-baranjska županija iskazala potporu festivalu, te da ga prati i financijski.

Na otvorenju u Kazamatu u ime gradonačelnika Osijeka sudionike je pozdravila zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš, te direktor gradske Turističke zajednice Saša Uranjek.

U osječkom Kazamatu Pannonian Challenge otvoren je izložbom action sport fotografija i predstavljanjem monografije "20 godina Pannoniana", a nakon svečanog otvorenja za dobru zabavu pobrinuli su se DJ Omer i DJ Umbo.  Četvrtak je dan posvećen skate-u, u 18.00 je skate finale, u 19.30 dodjela nagrada, a od 21.00 party se seli u Vegu gdje će nastupati Silente, Gužva u 16ercu i Harvo Jay.

Petak je rezerviran za inline i scooter (romobil). Od 16.30 u skate parku možete pogledati scooter session, dok je inline pro finale u 18.00 sati. 19.30 je dodjela nagrada u kategoriji inline, a od 21.00 se party seli u Vegu gdje nastupaju Hladno Pivo, Let 3, The Nilz, Debeli Precjednik i Of Apes.

Subota i nedjelja su rezervirani za BMX. U subotu ćete od 15.00 u parku moći pogledati utakmicu Hrvatska – Wales i osvježiti se u našem chill corneru. Od 18.00 počinje BMX polufinale, a od 21.00 party se seli u Vegu gdje vas čekaju Krankšvester, MAiKA, Atheist Rap, Bad Copy i DJ Sly.

Nedjelja je završni dan ovogodišnjeg jubilarnog Pannonian Challengea, a izdvajamo BMX žensko finale od 15.00, BMX legende od 16.15, i BMX muško finale od 18.00. U 19.30 je dodjela nagrada, a nakon toga after party ostaje u skate parku gdje će vas DJ Pips zabavljati do jutarnjih sati.

 

 

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.