Hrvatski radio

Radio Osijek

Otvoren 22. Jesenski sajam na Pampasu

04.10.2019.

14:25

Autor: Mirta Milas

Foto:HRT/Mirta Milas

Foto:HRT/Mirta Milas

Foto: - / -

Na Jesenskom sajmu koji je usmjeren na poljoprivredu i prehranu s naglaskom na pčelarstvo i tradicionalne slavonske proizvode predstavlja se dvjestotinjak izlagača .

Direktor sajma Alen Vukašinović izdvaja još neke sadržaje: "Dane meda, 6. izložbu ženskog poduzetništa i 3. izložbu braniteljskog poduzetništva i mađarsko-hrvatske turističke i poslovne susrete. Volim naglasiti kako je Osječki sajam jedan jamac i filter kvalitete izlagača i proizvoda". Sajmovanje je vrlo važno, Osijek je uvijek bio sajamski grad smatra izaslanik hrvatske predsjednice i premijera te osječko-baranjski župan Ivan Anušić i  najavljuje preseljenje na novu lokaciju između dva najveća trgovačka centra u Osijeku: "Mislim da je ovo jedan od posljednjih sajmova na ovom prostoru. Sajmove ćemo preseliti u ozbiljan sajamski prostor - u Gospodarski centar koji kreira, projektira i razvija Osječko-baranjska županija. Grad Osijek ustupio je zemljište, a ostatak posla i obveza je na nama. Kroz projekt "Slavonija, Baranja i Srijem" osigurali smo određena sredstva za projektnu dokumentaciju". Među dvjestotinjak izlagača izdvajaju se predstavnici OPG-ova. Ivan Gašić, mladi sirar iz Beketinaca kaže: "Ovo je jako lijep sajam, dobro je posjećen. Ostvarujete nove poslovne kontakte, srećete nove ljude i sklapate nova prijateljstva. Dobra je prodaja, no najvažnija mi je promidžba". A proizvođačica bučina ulja Ana Holec dodaje: "Prvi smo put na sajmu. Izuzetno smo sretni jer ljudi prepoznaju kvalitetu naših ulja i nadam se dobroj posjećenosti našega štanda". Sajam su ocijenili i posjetitelji: "Sve je super. Dolazimo iz Tuzle. Fantastično je i prirodno, vidi se to. Kvaliteta je na visokoj razini, zaista se ima što za vidjeti i kušati. A jedan Požežanin dodaje: "Sviđa mi se sajam, ali je sve malo. Bio sam tu prije par godina i bilo je više izlagača na vanjskom prostoru. Svejedno je dobro i zanimljivo". Na sajmu smo zatekli i Ličane kiji su primarno ovdje zbog Dana hrvatskoga turizma: "Došli smo se opskrbiti suhomesnatim proizvodima. Kupili smo kulena i kulenovih seka. Sajam nas je oduševio i doći ćemo opet". 

Sajam je otvoren danas do 19,00 sati te u subotu i nedjelju od 10 do 19 sati. Kao i svake godine ulaz i parkiranje su besplatni.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.