Hrvatski radio

Radio Osijek

Otvoren 23. Osječki jesenski sajam

02.10.2020.

14:29

Autor: Radio Osijek

Otvoren 23. Osječki jesenski sajam

Otvoren 23. Osječki jesenski sajam

Foto: - / -

Na Pampasu je otvoren 23. Osječki jesenski sajam na kojem se predstavlja dvjestotinjak izlagača, među kojima je najviše obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva koja posjetiteljima predstavljaju i nude svoje domaće proizvode.

Mali izlagači najzastupljeniji su na sajmu jer su, kako kaže direktor Osječkoga sajma Alen Vukašinović, ove godine iskazivali i veći interes za sudjelovanje nego inače. Kao razlog navodi to što im je u ovom 'korona vremenu' posebno važan neposredni kontakt s kupcima.

Sajam je otvorila ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak. Istaknula je kako duga tradicija sajmovanja govori o potrebi organizacije sajamskih događanja u Osijeku, kao uostalom i svugdje u svijetu. „Da bi to mjesto susreta ponude i potražnje, kreiranja novih poslovnih planova dobilo jači smisao i imalo mogućnosti kreiranja i međunarodnih manifestacija u Osijeku, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU podržava inicijativu Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka za izgradnju novog sajamskog i kongresnog prostora u Osijeku", rekla je ministrica Tramišak koja je danas u Osijeku bila i na potpisivanju ugovora o izgradnji Gospodarskog centra u sklopu kojeg će biti novi sajamski prostor. Uputila je poziv malim proizvođačima, OPG-ovima, svim poduzetnicima i jedinicama lokalne samouprave da pripremaju kvalitetne projekte i javljaju se Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU koje će osigurati europska sredstva za njihovu realizaciju.

Na 23. Osječkom jesenskom sajmu prevladavaju proizvodi s obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava – med, paprika, pekarski i slastičarski proizvodi, sirevi, suhomesnati proizvodi, povrće, ali ponuda je uobičajeno šarolika – od traktorskih priključaka do gumenih bombona. U sklopu sajam održat će se izložba ženskog i braniteljskog poduzetništva te tradicionalni Dani meda. Sajam možete obići od petka do nedjelje od 10 do 19 sati, a u zatvorenom je dijelu prostora obvezno je nošenje maske.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.