Hrvatski radio

Radio Osijek

Otvoren 28. Osječki proljetni sajam

04.03.2022.

15:16

Autor: Mirta Milas

Otvaranje 28. Osječkog proljetnog sajma

Otvaranje 28. Osječkog proljetnog sajma

Foto: Mirta Milas / Radio Osijek

U Osijeku je danas otvoren 28. Osječki proljetni sajam. Posjetitelje na Pampasu tradicionalno očekuje bogata ponuda poljoprivredne mehanizacije, sjemenske robe, sadnica, proizvoda za zaštitu bilja, kao i proizvoda iz prehrambene industrije.

Svoje proizvode i usluge predstavlja dvjestotinjak izlagača. O važnosti sajma za obrtnike govori predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec: „Sajmovi su prilika da pokažemo ono najbolje što imamo, ono što je proizvedeno u obrtničkim radionicama, sve one usluge koje možemo pružiti, naći svoje mjesto pod suncem i osvojiti zahtjevno tržište. "Jedan od njih pokrovitelja osječkog sajma je Ministarstvo poljoprivredne. Državni tajnik Tugomir Majdak istaknuo je kako je Slavonija bila i ostat će žitnica: „Cilj nam je u ovoj proljetnoj sjetvi zadržati poljoprivredne površine bez obzira na prijeteću inflaciju i aktialnu krizu. Ovaj sajam također svjedoči koliko je bogata naša ponuda. "Unatoč pandemiji svi su željni događanja poput ovog i bez obzira na rastuću on-line prodaju osobni je kontakt onog koji kupuje i prodaje nezamjenjiv drži zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin. Osvrnuo se i na rat u Ukrajini: „Sigurno da će neke suradnje i neke poslovne prilike biti prekinute, no neke će se otvoriti. Svi zajedno dakle moramo biti fleksibilni i moramo najbolje iskoristit ono što imamo, jer je davno rečeno kako je „jedino promjena stalna."

A župan Ivan Anušić podsjetio je kako će se idući sajam najvjerojatnije održati u novom sajamskom prostoru, u Gospodarskom centru koji se gradi. „Iduće ćemo godine početi sajmovati u jednom vrlo modernom prostoru, ukupne vrijednosti preko 650 milijuna kuna.Bit će to jedan od najvećih sajamskih prostora ne samo u Hrvatskoj, nego i u ovom dijelu Europe." 

A Slavonci su ponovno pokazali koliko vole dolaziti na osječki sajam: „Obožavan sajmove. Svašta se uvijek tu nađe zgodnoga za kupiti i pogledati. Ponuda je vrlo dobra. Kupi ću sve što mi treba za vrt. Oduševljavaju me proljetnice, a ono zbog čega redovito dolazim je međumursko bučino."

Dodajmo kako je sajam otvoren večeras do 19 te sutra i preksutra od 10 do 19 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.