Hrvatski radio

Radio Osijek

Otvoren 3. LABUS osječkog FERIT-a

17.09.2019.

13:57

Autor: Neven Knežević

Otvoren 3. LABUS osječkog FERIT-a

Otvoren 3. LABUS osječkog FERIT-a

Foto: - / -

LABUS - Laboratorij za učenike srednjih i osnovnih škola po treći puta je na osječkom FERIT-u otvorio svoja vrata zaljubljenicima u tehniku i tehnologiju, te im pružio mogućnost da o tehničkim znanostima čuju na dostupniji način

LABUS-LABoratorij za učenike srednjih i osnovnih škola kojeg je 2016. godine pokrenuo FERIT Osijek (Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija) preko web portala, osmišljen je za učenike osnovnih i srednjih škola te njihove nastavnike, ali i ostale sudonike u obrazovnom procesu iz STEM područja. 

Koristeći LABUS učenici bi trebali naučiti kako temeljna fizikalna i matematička znanja i vještine povezati pri usvajanju inženjerskih znanja i vještina. Osim što mogu razgledati štandove s tehničkim izlošcima, učenici sudjeluju i u stručnim radionicama na kojima od zaposlenika FERIT-a mogu čuti o raznim područjima poput robotike, termodinamike, energije i očuvanja  okoliša ili računarstva i informacijskih tehnologija. 

U okviru „LABUS sajma 2019“ održava se znanstveni sajam „STEevo“ – aktivnost projekta „Slavonska STEM evolucija“ sufinanciranog od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda te Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, OP „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020. Grant shema „Podrška razvoju partnerstava organizacija civilnog društva i visokoobrazovanih ustanova za provedbu programa društveno korisnog učenja".  Sajam je otvoren 17. i 18 rujna.   

                              

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.