Hrvatski radio

Radio Osijek

Otvoren 5. WineOs, festival vina, delicija i ugodnoga življenja

11.01.2019.

18:28

Autor: Mirta Milas

Foto: HRT/Mirta Milas

Foto: HRT/Mirta Milas

Foto: - / -

Najveći je to vinski festival na istoku Hrvatske, ali i uvod i odlično zagrijavanje za najvažniji vinski datum u kalendaru-blagdan Svetog Vinka koji se slavi 22. ovog mjeseca .

Sedamdesetak izlagača iz svih krajeva Hrvatske, ali i inozemstva ove su godine već na samom otvorenju izazvali veliko zanimanje javnosti, istaknuo je predsjednik Udruge Dekanter Boris Ocić. On smatra da je osvježenje u smislu promjene mjesta održavanja, ali i datuma koji je s prosinca pomaknut na siječanj pravi pogodak: "Puno je izlagača, ali i puno noviteta. Nova je ovo i prekrasna lokacija u Gradskom vrtu, ali i novi termin u kojem se praktički ništa ne događa i samim smo time još, uz našu malu tradiciju, doveli do toga da je interes ogroman. To mi je izuzetno drago i siguran sam da će svi koji dođu u ova dva dana uživati. Osim u izvrsnim vinima posjetitelji mogu uživati i u radionicama koje je osmislio poznati vinski bloger Željko Garmaz. Uime suorganizatora udruge Graševina Croatica Marijan Knežević kaže: "Ove su godine radionice doslovce rasprodane deset dana ranije. Imamo radionice o vinima preko Makedonije do Hercegovine tako da je ovo jedna prava priča koja priliči ovom, jubilarnom 5. WineOs-u. Kao i sve veći broj gostiju koji su kotač zamašnjak u razvoju kontinetalnog turizma, smatra zamjenik osječko-baranjskoga župana Goran Ivanović: "Bez brendiranih priredbi nema ni razvoja turizma. Vino je uvijek bilo mamac za dolazak turista". Za sve je posjetitelje WineOs otvoren večeras do 21 sat te sutra od 15 do 21 sat.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.