Hrvatski radio

Radio Osijek

Otvoren 6. Europski EFOS tjedan

03.05.2022.

14:06

Autor: HRT Radio Osijek

EFOS

EFOS

Foto: M.Kralj / Radio Osijek

Promicati europske vrijednosti i naglasiti bitne aspekte razvojnih politika EU- cilj je udruge studenata osječkog Ekonomskog fakulteta ERUDIO koja je organizirala 6. Europski EFOS tjedan, otvoren na tom fakultetu.

Ugrabi priliku bio je naziv jednog od današnjih panela o mogućnostima koje su studentima otvorene kroz Erasmus, osobito u njihovoj mobilnosti koju potiče i Ekonomski fakultet. Otvorena je i tema apatije među studentima te kako potaknuti nihovu zainteresiranost za puteve obrazovanja, dodatne edukacije i volontiranja koje im je omogućilo hrvatsko članstvo u Europskoj uniji. Studenti i njihovi gosti iz hrvatskih i institucija Europske unije će sutra, među ostalim, razgovarati o pristupnoj politici Unije te trenutačnom geopolitičkom stanju u Europi. Najavljeno je da će se studentima obratiti Sunčana Glavak-zastupnica u Europskom parlamentu, Vesna Škare Ožbolt-politički miritelj za krizna područja, Domagoj Juričić,-viši savjetnik za Upravljanje političkim rizicima, MKPS d.o.o. te Goran Dautović, Government & Regulatory Affairs, Rimac automobili, a pozvani su i na dijalog s Europskom komisijom, sudjeluje voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Ognian Zlatev.

dekan Boris Crnković, predsjednica udruge ERUDIO Dora Doležal, studentica Andrea Pekić

Galerija
EFOS, Foto: M.Kralj/Radio Osijek
EFOS, Foto: M.Kralj/Radio Osijek EFOS, Foto: M.Kralj/Radio Osijek EFOS, Foto: M.Kralj/Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.