Hrvatski radio

Radio Osijek

Otvoren 7. foto natječaj „Volim svoju županiju”

02.05.2022.

17:14

Autor: Radio Osijek/TM

Otvoren 7. foto natječaj „Volim svoju županiju” - jedna od prijavljenih fotografija

Otvoren 7. foto natječaj „Volim svoju županiju” - jedna od prijavljenih fotografija

Foto: Ivan Volf / -

Hrvatska zajednica županija sedmu godinu zaredom provodi foto natječaj „Volim svoju županiju“ kojemu je cilj promocija posebnosti hrvatskih županija. Natječaj je otvoren 1. svibnja, a traje do 15. svibnja.

„Fotiće u ruke, arhivu na pregled, dronove u let”, pozivaju organizatori. Najbolje fotografije prema mišljenju žirija postat će dio jedinstvene izložbe s motivima iz svih županija. „Svi ljubitelji fotografije, bilo da se radi o profesionalnim ili amaterskim fotografima, pozvani su da se uključe u priču koja traje već sedam godina, a cilj je pokazati detalj, motiv, posebnost svakog kraja Hrvatske. Svaki autor može prijaviti do tri fotografije putem aplikacije https://www.volimzup.hr/

Fotografije koje ulaze u postav putujuće izložbe bira stručni žiri na čijem je čelu hrvatska profesionalna fotografkinja svjetska glasa Mare Milin, a uz nju su i predstavnici županija – Davor Pavić iz Splitsko-dalmatinske, Petra Vadlja iz Međimurske i Franca Moscarda iz Istarske županije.

Osim najboljih prema mišljenju stručnog žirija, bit će nagrađena i fotografija s najvećim brojem osvojenih glasova (likeova) unutar aplikacije. Za glasovanje je potrebna prijava putem društvenih mreža. 


„Ovogodišnja je novost da se fotografije snimljene dronom boduju u svojoj kategoriji, a najbolju također nagrađujemo”, objašnjavaju iz Hrvatske zajednice županija i dodaju kako su glavne nagrade GoPro Hero 10 sportske digitalne kamere.

Hrvatska zajednica županija natječaj „Volim svoju županiju“ pokrenula je 2016. godine, prvenstveno zbog promocije posebnosti svih hrvatskih županija. Svake godine stručni žiri odabire najbolje fotografije iz svih županija koje ulaze u postav putujuće izložbe. Izložbe su do sada otvorene u mnogim gradovima – od Vukovara do Pule, Zadra i Dubrovnika, građani su imali priliku vidjeti ovu jedinstvenu izložbu. Svake godine, nakon otvaranja posljednje izložbe, cijeli postav donira se jednoj ustanovi na čijim zidovima nastavlja pričati priču o ljepotama hrvatskih krajeva. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.