Hrvatski radio

Radio Osijek

Otvoren 9. Farm Show u Osijeku

03.06.2022.

15:09

Autor: Radio Osijek

Poljoprivredna mehanizacija

Poljoprivredna mehanizacija

Foto: M.Milas / Radio Osijek

Riječ je o najvećem specijaliziranom regionalnom sajmu poljoprivredne mehanizacije i opreme koji organizira Udruga prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i opreme u RH. Okupio je 37 izlagača koji na 13 000 četvornih metara koji  predstavljaju najnovije tehnologije i mehanizaciju dostupnu na tržištu te najpoznatije brendove iz tog područja. 

"Nakon dvije godine COVID-a i neizvjesnih situacija oko organizacije sajma, ipak smo zadovoljni što je konačno zaživio kako treba. Zadovoljni smo i prodajom traktora u prvih šest mjeseci 2022., a s optimizmom gledamo i na drugi dio godine. Naravno, u usporedbi sa zapadnim zemljama mogli bismo i više, no računamo da će na razini ove godine biti prodano oko 1000 traktora. Tržište je stabilno i lagano raste", istaknuo je predsjednik Udruge prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i opreme u RH Darko Aračić. “Od kraja prosinca do danas objavili smo ukupno 20 natječaja za mjere ruralnog razvoja s ukupnom alokacijom sredstava od 1,75 mlrd. kn s ciljem povećanja konkurentnosti hrvatske poljoprivrede i sela. Sredstva će se u velikoj mjeri koristiti i za nabavu poljoprivredne mehanizacije i opreme kako bi što učinkovitije odgovorili na globalne izazove u proizvodnji hrane. Farm show je vodeći specijalizirani sajam u regiji te se iz godine u godinu kvalitetno pozicionira brojem izlagača i izložbenim prostorom po uzoru na sajmove mehanizacije u Hannoveru i Bologni. Hrvatski će poljoprivrednici će u iduća tri dana imati prigodu vidjeti najsuvremenija rješenja u tehnologiji poljoprivredne proizvodnje te ostvariti poslovne kontakte s izlagačima, a u tome će im uvelike koristiti i sredstva koje osigurava resorno ministarstvo”, istaknuo je na otvorenju sajam državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak. Farm Show se održava na prostoru Sportske zračne luke Osijek, a otvoren je danas do 19 sati te sutra i preksutra, kada se očekuje i najveći broj posjetitelja. U nedjelju će se u 14 sati održati i tradicionalna utrku traktora. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.