Hrvatski radio

Radio Osijek

Otvoren Advent u Osijeku

02.12.2022.

21:12

Autor: Radio Osijek

Otvoren Advent u Osijeku

Otvoren Advent u Osijeku

Foto: Radio Osijek / Radio Osijek

Svečanim paljenjem lampica na Trgu Svetog Trojstva u Tvrđi otvoren je Advent u Osijeku. Trajat će do 31. prosinca i ponuditi zabavni i gastronomski program, koncerte i radionice.


Nakon četiri godine Advent u Osijeku ponovno se vratio u Tvrđu. Na obnovljenom Trgu Svetog Trojstva smještena je pozornica za nastupe glazbenika, kućice s ponudom jela, pića te obrtničkih proizvoda, a i veliki kotač koji pruža pogled na grad i okolicu iz ptičje perspektive.

Osijek je ove godine ukrašen s više od 15 kilometara lampica koje su obgrlile grad, istaknuo je gradonačelnik Ivan Radić koji je sa županom Ivanom Anušićem i ministricom Natašom Tramišak svečano upalio lampice na trgu i tako simbolično označio početak Adventa u Osijeku.

Otvoren Advent u Osijeku

Otvoren Advent u Osijeku

Foto: Radio Osijek / Radio Osijek

Predstavljajući program, Ivan Kristijan Majić podsjetio je da je središte osječkog adventa u Tvrđi, ali i ove godine ima odlike programa Adventiranja jer je najveće božićno drvce pred konkatedralom pa građani i sve brojniji turisti u gradu mogu prošetati duž osvijetljenog korza, svratiti do lunaparka kod Školjke, u Parku kralja Držislava te naći okrjepu uz glazbu u Tvrđi. Program Adventa u Osijeku pogledajte ovdje.

Poslušajte što su o osječkom adventu na samom otvaranju rekli župan Ivan Anušić, gradonačelnik Ivan Radić, ravnatelj KC Osijek Ivan Kristijan Majić i, naravno, posjetitelji.


Ivan Anušić i Ivan Radić

Ivan Kristijan Majić

Posjetitelji Adventa u Osijeku

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.