Hrvatski radio

Radio Osijek

Otvoren Medicinski centar Mursa

21.07.2021.

12:11

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

U Osijeku je otvoren Medicinski centar Mursa koji nudi najsuvremeniju dijagnostiku i skrb iz područja interne i fizikalne medicine, rehabilitacije, dermatovenerologije, psihijatrije i dentalne medicine.

"Medicinski centar Mursa u vlasništvu je Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera koji je ove godine ostvario dobru suradnju s Caritasom Đakovačko - osječke nadbiskupije. To je suradnja koju su ocijenili da je rijetkost na tržištu a radio se o tome da kroz ovaj Medicinski centar pružamo zdravstvene usluge potrebitima, neosiguranim osobama i to posebno u području dentalne medicine tako da sve osobe, koje su u Caritasu, dolaze ovdje te ih naši liječnici zbrinjavaju bez ikakve naknade. Ovo je samo nastavak dobre suradnje s našom zajednicom jer smo prošle godine u suradnji s Domom zdravlja Osječko - baranjske županije u istočnom krilu otvorili stomatološke ambulante gdje su specijalisti iz dentalne medicine i Doma zdravlja smješteni ovdje a oni su ujedno i asistenti Fakulteta za dentalnu medicinu gdje naši studenti obavljaju vježbe. Budući da su oni djelatnici Doma zdravlja, Dom zdravlja ima uhovor s HZZO-om ovdje dolaze svi naši sugrađani koji imaju zdravstveno osiguranje na uputnicu da dobiju zdravstvenu skrb", rekao je dekan Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo, Aleksandar Včev.
"Medicinski centar je polivalentan jer nudi različite djelatnosti i struke u svome radu tako da na taj način možemo našim građanima pružiti vrhunsku uslugu i medicinu po najnovijim smjernicama s vrhunskom opremom zadnje generacije koja je nedavno nabavljena, tako da je naš cilj skratiti liste čekanja, ubrzati otkrivanje karcinoma i dijagnostiku kako bi na taj način mogli adekvatno i što prije pružiti medicinsku skrb i liječiti naše pacijente i sugrađane.
Trenutačno imamo petnaest zaposlenih, ali taj će broj rasti. Pregovaramo s još nekoliko kolega koji će nam se u rujnu vrlo brzo pridružiti, a time će naša ekipa biti brojnija i jača. Trenutačno pregovaramo i uskoro potpisujemo suradnju s većinom privatnih osiguravajućih društava, a vjerujem da će to i HZZO prepoznati pa da i s njima potpišemo ugovor. Na taj ćemo način pružiti mogućnost širjem krugu građana i pacijenata da koriste naše usluge," rekao je ravnatelj centra, Robert Smolić.
Prostorije je blagoslovio ravnatelj Caritasa Đakovačko - osječke nadbiskupije, dr.sc. vlč. Drago Tukara.

dekan Aleksandar Včev

dr. Robert Smolić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.