Hrvatski radio

Radio Osijek

Otvoren natječaj za stipendije Zaklade Srce grada Osijeka

08.11.2021.

12:35

Autor: Radio Osijek

Otvoren natječaj za stipendije Zaklade Srce grada Osijeka

Otvoren natječaj za stipendije Zaklade Srce grada Osijeka

Foto: - / -

Zaklada Srce grada Osijeka i ove je godine raspisala javni natječaj za dodjelu 30 studentskih stipendija u ukupnom iznosu do 18 tisuća kuna godišnje po studentu .

Kako je na konferenciji za novinstvo objasnio predsjednik Upravnog odbora Zaklade Vladimir Ham, studentima će se tijekom 12 mjeseci isplaćivati tisuću kuna mjesečno - a s tri tisuće kuna jednokratno dodatno će se nagraditi stipendisti koji sve ispite polože u roku, a također i oni koji u roku uspješno završe godinu. Na natječaj se mogu prijaviti redovni studenti i studentice Sveučilišta J.J.Strossmayera u Osijeku te redovni studenti i studentice koji studiraju izvan grada Osijeka studijski program kojeg nema u programu studiranja na osječkom sveučilištu. Novost je u novom natječaju da mjesečni prihod po članu kućanstva obitelji stipendista ne smije prelaziti 2 i pol tisuće kuna, a ranije je taj iznos bio 2 tisuće kuna.

Zadovoljstvo što se nastavlja projekt stipendiranja koji je započeo 2015. godine izrazila je zamjenica osječkoga gradonačelnika Jasenka Crnković, a o tome koliko im stipendije znače govorile su dvije višegodišnje stipendistice, studentice Medicinskog fakulteta Điljferije Aliti i Hatidže Vejseli koje su istaknule kako je riječ o trenutačno najizdašnijim stipendijama u Osijeku.

Prijave na natječaj dostavljaju se do 22. studenoga, a tekst natječaja može se pronaći na službenim web stranicama Zaklade Srce grada Osijeka.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.