Hrvatski radio

Radio Osijek

Otvoren novi kružni tok u Čepinu

04.12.2018.

12:11

Autor: Davor Lončarić

foto: H. Verić/Radio Osijek

foto: H. Verić/Radio Osijek

Foto: - / -

Projekt Općine Čepin vrijedan je oko 3,6 milijuna kuna. Ministarstvo unutarnjih poslova sufinancira s 2,4 milijuna kuna, a Osječko-baranjska županija oko 1,2 milijuna. Osim kružnog toka uređene su i sporedne ceste, javne površine i dodatna mjesta za parkiranje.

Kružni tok omogućio je bolju protočnost jedne od najprometnijih cesta u Osječko-baranjskoj županiji te povećao sigurnost u prometu u Čepinu. Otvorio ga je osječko-baranjski župan Ivan Anušić koji je istaknuo kako je Čepin među posljednjima u županiji dobio kalitetno rješenje u prometu kojim svi možemo biti zadovoljni, a posebice mještani općine Čepin. 

Anušić je najavio kako će se i u sljedećoj godini nastaviti s kapitalnim investicijama u županiji, primjerice nastavlja se gradnja autoceste na koridoru V.C koja će biti završena do granice s Mađarskom najkasnije 2021. godine. U suradnji s Hrvatskim cestama i Hrvatskim željeznicama uskoro počinje gradnja podvožnjaka u Ulici Svetog Leopolda Bogdana Mandića u Osijeku (tzv. Čepinska cesta) koji je jedini ulaz u Osijek opterećen križanjem ceste s prugom i branicima, a dnevno tom cestom prometuje 21 tisuća vozila. 

Župan Ivan Anušić govorio je i o zajedničkom projektu koji se planira s Gradom Osijekom, a riječ je o Gospodarskom centru. On će obuhvaćati zatovren i otvoren sajamski prostor, konferencijsku dvoranu, institucije u poduzetništvu i obrtništvu. Županija samostalno priprema i gradnju regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće koji će raditi na gospodarskom području u zoni Nemetin. Izdvojio je također i početak gradnje osječke 1. gimnazije što će u potpunosti financirati Osječko-baranjska županija sa željom da to bude srednjoškolska ustanova s najboljim europskim i svjetskim uvjetima za rad.  

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.