Hrvatski radio

Radio Osijek

Otvoren Obiteljski centar u Slavonskom Brodu

16.12.2019.

17:05

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Obiteljski centar Đakovačko-osječke nadbiskupije otvoren je danas u Slavonskome Brodu, a blagoslovio ga je đakovačko - osječki nadbiskup, Đuro Hranić .

Objekt je vrijedan 3 milijuna kuna a izgrađen je na zemljištu koje je u tu svrhu darovala slavonskobrodska Župa Gospe Brze Pomoći.
Najveći dio sredstava u Centar koji se gradio godinama, uložila je Nadbiskupija, ali i njemačka Katolička Crkva te brojne druge institucije. U istoj će zgradi djelovati Centar za hagioterapiju Zajednice Molitva i Riječ , Bračno i obiteljsko savjetovalište te Savjetovalište za žrtve obiteljskog nasilja. Prostore je blagoslovio đakovačko – osječki nadbiskup, Đuro Hranić.
Savjetovalište za žrtve obiteljskog nasilja u Slavonskom Brodu djeluje već petnaest godina. U njemu su stručnjaci te svećenici i časne sestre godinama radili s onima izloženima obiteljskom nasilju, kao i onima koji imaju poteškoća s kontrolom ljutnje, agresivnosti, bijesa ili rješavanjem sukoba te komunikacijom s drugima.
Inicijatinu za otvaranje Savjetovališta dao je sada pokojni župnik župe Duha Svetoga, Marko Majstorović koji je imao viziju kako pomoći obitelji u svakom trenutku njihova života. Osnovao je Obiteljski centar, a potom u sklopu njega Bračno i obiteljsko savjetovalište, kao i Savjetovalište za žrtve obiteljskog nasilja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.