Hrvatski radio

Radio Osijek

Otvoren Osječki jesenski sajam

07.10.2016.

08:05

Autor: Krunoslav Inhof/Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osječki jesenski sajam okupit će od danas do 9. listopada 180 domaćih i inozemnih izlagača, s naglaskom na poljoprivredu, poljoprivrednu mehanizaciju, prehranu i autohtone lokalne proizvode, a po prvi puta bit će tu i gospodarstvenici iz Republike Mađarske. .

Izlagači će se predstaviti na 2 000 četvornih metara zatvorenog i 3.000 otvorenog sajamskog prostora, a po prvi puta bit će tu i gospodarstvenici Republike Mađarske. Osječki će jesenski sajam biti mjesto okupljanja gospodarstvenika široko sadržajnog programa s naglaskom na autohtone proizvode naše regije, istaknula je direktorica Nada Maglajić, te dodala kako će se sastojati od 4 organizacijske cjeline: "To su 21. Nacionalno ocjenjivanje meda, 3. Izložba ženskog poduzetništva, grupni nastup i predstavljanje gospodarstvenika članica HGK, te obrtnika članica Obrtničke Komore Osječko-baranjske županije i Organizirani nastup mađarskih gospodarstvenika u suradnji s Hungarian National Trading House", istaknula je Maglajić

Voditelj Odjela za poljoprivredu i prehrambenu industriju osječke Županijske komore Ernest Nađ kaže kako je Komora za 33 gospodarska subjekta sufinancirala nastup na sajmu, jer drži kako malom i srednjem poduzetništvu koje nema vlastitu logistiku, ovakve priredbe služe za promociju proizvoda. Predsjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova Silvija Dološić kazala je kako se treća izložba ženskog poduzetništva Slavonije i Baranje, u sklopu koje se poduzetnicama omogućavaju tri dana besplatnog sajamskog prostora, održava kako bi im se pomoglo u prezentaciji i povezivanju s drugim gospodarstvenicima.

Zbog ograničenosti streljane Pampas kao sajamskoga prostora, i ove su godine organizatori morali odbiti neke izlagače, a upravo je iz tog razloga najavi sajma nazočio i pomoćnik pročelnice gradskog Upravnog odjela za gospodarstvo, programe i projekte EU Srećko Kukić koji je napomenuo kako je Osijek proglašen urbanom aglomeracijom, što znači da će se moći natjecati za sredstva EU-ovih fondova namijenjena gradnji sajamskih prostora: "Nominirali smo projekt izgradnje novog sajamskog prostora vrijedan oko dva milijuna eura i nadam se da ćemo do kraja programskog razdoblja 2014-2020. godine dobiti kvalitetan multifunkcionalan sajamski prostor kako bismo nastavili tradiciju održavanja sajmova dugu više od 100 godina", rekao je Kukić dodavši kako se razmatraju moguće lokacije za novi sajamski prostor.

I na ovogodišnjem jesenskom sajmu na Pampasu ulaz i parkiranje su besplatni.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.