Hrvatski radio

Radio Osijek

Otvoren poludnevni boravak za umirovljenike u Višnjevcu

24.02.2022.

14:12

Autor: Radio Osijek / Krunoslav Inhof

Poludnevni boravak za umirovljenike u Višnjevcu

Poludnevni boravak za umirovljenike u Višnjevcu

Foto: Radio Osijek/KI / HRT

Nakon otvorenja boravaka za umirovljenika u Gornjem i Donjem gradu, danas je otvoren poludnevni boravak i u Višnjevcu, na katu zgrade "Tržnog centra" u Dubrovačkoj ulici.

U sklopu europskog projekta "Umirovljenici zajedno protiv socijalne isključenosti" u Višnjevcu je otvoren novi poludnevni boravak za umirovljenike. Projekt u partnerstvu provode Grad Osijek, Gradsko društvo Crvenog križa Osijek, Udruga Umirovljenici zajedno i DKolektiv, a novi se prostor nalazi u Dubrovačkoj 1, na katu zgrade tzv. Tržnog centra. Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić napomenuo je kako je u opremanje prostorija Grad uložio 100.000 kuna, a vrijeme će u njemu moći provoditi 60-ak višnjevačkih umirovljenika: "U Osijeku živi oko 30 tisuća umirovljenika o kojima uistinu vodimo brigu. Razvijamo velik paket mjera kako bi naši umirovljenici imali što kvalitetniji život. Jedna od mjera je i ovaj boravak u Višnjevcu gdje će moći kvalitetno provoditi vrijeme, družiti se, imati edukacije i druge aktivnosti'', rekao je gradonačelnik Radić i dodao kako Grad Osijek poduzima i niz drugih mjera radi povećanja kvalitete života umirovljenika poput mjesečnog dodatka za umirovljenike s malim mirovinama, božićnica, uskrsnica, sufinanciranje javnog prijevoza i projekata umirovljeničkih udruga.

Poziv na druženje svim umirovljenicima, ne samo iz Višnjevca, uputio je predsjednik Gradskog vijeća Drago Šerić: "Ovo je treći dnevni odnosno poludnevni boravak. Pokrili smo istočni dio grada na Zelenom polju, pokrili smo centar grada i sada zapadni dio'', kazao je Drago Šerić i istaknuo kako su predizbornom programu stranke ANU imali otvaranje dnevnih boravaka za umirovljenike na području grada Osijeka, a ovime su uspjeli ostvariti i treći u nizu: "Pokrili smo istočni dio grada na Zelenom polju, pokrili smo centar grada i sada zapadni dio'', rekao je Šerić.

Poludnevnim boravkom u Višnjevcu iznimno je zadovoljan i predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Višnjevca Mirko Ivković, kao i konačnim zaustavljanjem devastacije takozvanog "Tržnog centra" koji će nakon 30 godina konačno oživjeti.

Dnevni boravak za umirovljenike u Višnjevcu bit će otvoren svakog radnog dana od 9 do 17 sati, a Grad je angažirao i dvije domaćice koje će brinuti o prostoru i korisnicima.

Ivan Radić, Drago Šerić i Mirko Ivković

Umirovljenici i domaćica

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.