Hrvatski radio

Radio Osijek

Otvoren prvi dio Ivaninog trga

10.06.2019.

14:50

Autor: Vedran Drabek

Foto: HRT/Vedran Drabek

Foto: HRT/Vedran Drabek

Foto: - / -

Završetkom radova i današnjim otvaranjem kraju je privedena prva faza obnove novog trga u središtu Vijenca Ivana Meštrovića, koji će nositi naziv po trinaestogodišnjoj djevojčici Ivani Vujić, prvoj civilnoj žrtvi Domovinskog rata u Osijeku. .

"Središnji je dio Vijenca Ivana Meštrovića tako poprimio potpunu novu vizuru", ističe Zoran Batnožić, predsjednik Gradske četvrti Tvrđa: "Želja nam je bila napraviti svojevrsni vanjski dnevni boravak u kojemu će biti ugodno provoditi vrijeme, gdje će se djeca igrati, građani družiti što je i jedna od naših glavnih vodilja kada od samog začetka."
"Projekt se sastoji od dvije faze. Vrijednost radova u ovoj prvoj, manjoj, procijenjena na 600.000 kuna, dok će se uskoro krenuti i u nastavak, za što je već izdvojeno 1.600.000 kuna", poručuje Liljana Belajdžić, pročelnica gradskog Upravnog odjela za graditeljstvo, energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša: "Radovi su započeli prošle godine sukladno vremenskim uvjetima i u ovoj prvoj fazi uspješno su završeni, s tim da smo po završetku prve faze proveli javnu nabavu za nastavak radova. Izvođač je odabran i ovih dana možemo očekivati nastavak radova", kaže Belajdžić. Dodajmo kako će se novi trg kada bude završen u cijelosti prostirati na gotovo 1.500 četvornih metara.

Foto: HRT/Vedran Drabek

Foto: HRT/Vedran Drabek

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.