Hrvatski radio

Radio Osijek

Otvoren sajam Đakovo expo zlatne ruke

04.05.2018.

15:04

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Na Državnoj ergeli u Đakovu otvoren je 10. sajam poljoprivrede, obrtništva i gospodarstva "Đakovo expo zlatne ruke" .

Iako je sajamska industrija posljednjih godina u Hrvatskoj, pod pritiskom gospodarske situacije, u krizi zadovoljava me odaziv izlagača, a još više raduje broj posjetitelja, rekao je gradonačelnik Marin Mandarić. Ovo je prilika da se pokažu izlagači, ne samo obiteljska poljoprivredna gospodarstva nego i razni obrti zanatske proizvodnje, a na sajmu ima i nešto modernijih gospodarstvenika. Oštra je konkurencija na tržištu sajmova, ali Grad Đakovo je voljan, obzirom na pozicioniranost u srcu Slavonije, graditi ovaj naš sajam i, u godinama koje su pred nama, dizati ga na višu razinu.
Po prvi je put organiziran Bambino kup mladih uzgajivača s ciljem promocije i nastavka tradicije uzgoja holštajn i simentalskih goveda te proizvodnje mlijeka na ovim područjima Đakovštine. Osječko - baranjska županija najveća je po proizvodnji mlijeka, a prošle je godine isporučila 142 milijuna kilograma što je 30 posto ukupne proizvodnje mlijeka u Hrvatskoj, istaknuo je viši stručni savjetnik specijalist u uredu ravnatelja Hrvatske poljoprivredne agencije, Davor Pašalić
Grad Đakovo i okolica je bazen proizvodnje mlijeka i s tom organizacijom kuopa mladih uzgajivača na ovo sajmu željeli su pokazati ovu proizvodnju, predstaviti uzgoj đakovačkih farmera i uključiti se u organizaciju sajma kao Hrvatska poljoprivredna agencija, rekao je Pašalić.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.