Hrvatski radio

Radio Osijek

Otvorena ambulanta za preglede osoba koje sumnjaju na koronavirus

15.03.2020.

22:14

Autor: Davor Lončarić

Otvorena ambulanta za preglede osoba koje sumnjaju na koronavirus

Otvorena ambulanta za preglede osoba koje sumnjaju na koronavirus

Foto: - / -

U ambulantama se neće raditi testiranja nego samo davati nužne informacije i obaviti eventualno prvi pregledi. Obavezna je telefonska najava prije dolaska. Ambulante u Osijeku, Našicama, Đakovu i Belom Manastiru bit će otvorene 24 sata.

Obavijest o otvaranju posebnih ambulanti objavio je Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije na temelju današnjeg dopisa Kriznog stožera Ministarstva zdravstva.

Kako bi se osigurale dodatne potrebne lokacije za pregled osoba pod sumnjom na zaraženost koronavirusom (COVID-19) na lokaciji Doma zdravlja Osijek osigurana je ordinacija za pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženost od koronavirusa na lokaciji Osijek, Park kralja Petra Krešimira IV, br. 6.

Ambulanti se pristupa sa istočne, dvorišne strane. Građanima će biti dostupna 24 sata. U ambulantu se mogu javiti osobe sa izraženom sumnjom na zaraženost koronavirusom (COVIS-19) i simptomima - kašalj, grlobolja, kratak dah, povišena temperatura, opća slabost. Prije dolaska potrebno se najaviti na broj 091/1565-745.

Od ponedjeljka s radom počinje i ambulanta u Đakovu na adresi Petra Preradovića 2, u zgradi bivšeg rodilišta Doma zdravlja (poseban ulaz). Ambulanta s radom počinje u 8 sati. Prije dolaska najaviti se na broj 099/244-6906.

U Belom Manastiru na adresi Školska 5, sjeverni ulaz u zgradu Doma zdravlja. Od 16. ožujka od 7 do 20 sati pacijenti se mogu javiti na telefonski broj izabranog obiteljskog liječnika, centralu Doma zdravlja Beli Manastir na broj telefona 031/791-100, od 20 sati do 7 ujutro pacijenti u potrebi se mogu javiti na broj 031/791-123.

U Domu zdravlja Našice na adresi Đurđenovac, Kolodvorska 2, sutra od 7 sati. Prije dolaska najaviti se na broj telefona 031/639-637.

Sve ordinacije će raditi 24 sata dnevno.

U prvih pola sata rada ambulante u Osijeku dežurni je telefon već nazvalo desetak građana kojima su dežurni liječnici dali prve upute. Zamolili su građane za strpljenje, da zovu tek ako stvarno imaju neki od simptoma te da se pridržavaju općih uputa o zaštiti, visokim higijenskim navikama, izbjegavaju bliske kontakte s ljudima, okupljanja većeg broja ljudi i sve drugo što bi ih moglo izložiti riziku. 

Ravnatelj osječkog Doma zdravlja Mato Lukić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.