Hrvatski radio

Radio Osijek

Otvorena belomanastirska obilaznica

21.09.2022.

13:23

Autor: HRT Radio Osijek

belomanastirska obilaznica

belomanastirska obilaznica

Foto: Neven Knežević / HRT Osijek

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković zajedno s Osječko-baranjskim županom Ivanom Anušićem i čelnicima Hrvatskih cesta i Belog Manastira sudjelovali su u obilježavanju puštanja u promet obilaznice oko Belog Manastira. Prometnica duga 3,2 kilometra i vrijedna oko 90 milijuna kuna osim što će rasteretiti lokalni promet bit će i poveznica s autocestom na koridoru 5C 

"Obilaznica će biti prometno rasterećenje zbog tranzitnog prometa", rekao je ministar Oleg Butković, te dodao da će ona biti i poveznica s autocestom na prometnom koridoru 5C čija će dionica do Belog Manastira biti otvorena krajem listopada. Rekao je da Osječko - baranjska županija provodi nekoliko projekata obnove cestovne infrastrukture - državna cesta Nemetin - Aljmaš u vrijedosti 70 milijuna kuna kao i obnovu državne ceste kod Normanaca vrijednu oko 90 milijuna kuna. 

Župan Ivan Anušić istaknuo je da se u suradnji s resornim ministarstvom provodi na nekoliko projekata poput podvožnjaka u ulici Svetog Leopolda Bogdana Mandića u Osijeku, izgradnja luke rasutih tereta u riječnoj luci Osijek, te obnova Zračne luke. 

Gradonačlenik Belog Manastira Tomislav Rob naglasio je da je obilaznica ostvarenje dugogodišnje želje prethodnih predstavnika lokalne vlasti, jer se o projektu izgradnje počelo govoriti od 2006. godine. "Ova državna, županijska i lokalna vlast to je uspjela i ostvariti", rekao je Rob.

Predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić rekao je da je izgradnjom belomanastirske obilaznice završena izgradnja obilaznica oko svih gradova u Osječko - branjskoj županiji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

20 h

FEBIRE

FEBIRE