Hrvatski radio

Radio Osijek

Otvorena izložba dječjih radova iz sedam zemalja

14.05.2018.

14:58

Autor: Iva Fijala

Otvorena izložba dječjih radova iz sedam zemalja

Otvorena izložba dječjih radova iz sedam zemalja

Foto: - / -

U Osnovnoj školi Tina Ujevića u Osijeku otvorena je izložba Međunarodnog likovno-literarnog natječaja Iserlohn - Osijek na kojoj su izloženi najbolji od 500-tinjak radova pristiglih na natječaj koji povezuje djecu hrvatskih iseljenika iz cijeloga svijeta s Hrvatskom.

Natječaj organiziraju Ankica i Ante Karačić, hrvatski iseljenici u Njemačkoj koji žele povezati djecu iseljenika iz cijeloga svijeta. Na ovogodišnju temu "Zeleno i plavo putovanje" pristigli su radovi iz Mađarske, Srbije, Makedonije, Rumunjske, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, a neka od djece došla su na otvorenje izložbe u Osijek.

Natječaj i izložba likovnih i literarnih radova hrvatskih učenika iz cijeloga svijeta održava se u Njemačkoj i Hrvatskoj pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a u suradnji internetskog portala Hrvatski Glas Berlin, Matice hrvatske za Ruhrsko područje, Mozaik Rim, Hrvatske nastave Hessen, Osnovne škole Tina Ujevića iz Osijeka i Osnovne škole Zadarski otoci Zadar.

Proglašenje najboljih radova bilo je u Gradskoj galeriji u Iserlohnu, a onda je u tamošnjoj Gradskoj vijećnici otvorena i izložba koja je sada postavljena u Osnovnoj školi Tina Ujevića u Osijeku.

Nagrađena su po tri likovna učenička rada u kategorijama od 1. do 4. razreda i od 5. do 8. razreda i tri literarna učenička rada u kategorijama od 1. do 4. razreda i od 5. do 8. razreda.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.