Hrvatski radio

Radio Osijek

Otvorena izložba „Essekerke na radnom mjestu”

08.03.2022.

20:38

Autor: Ana Mitar

Izložba „Essekerke na radnom mjestu”

Izložba „Essekerke na radnom mjestu”

Foto: Ana Mitar / Radio Osijek

Povodom Dana žena, u trgovačkom centru Mall Osijek večeras je otvorena izložba „Essekerke na radnom mjestu”. Riječ je o projektu koji je pokrenula make up artistica Kristina Vajda, kojemu je kruna upravo ova izložba fotografija.

Uz pomoć frizera Tibora Vidakovića i fotografa Marka Bolića, Kristina Vajda odlučila je otkriti prave ljepote žena koje srećemo u svakodnevnom životu. Tako su obišli osječke novinarke, djelatnice unikomovog „Zelenila”, Vodovoda, KBC-a Osijek i GPP-a koje su prvo našminkali, zatim im sredili frizure i fotografirali ih u njihovom svakodnevnom okružju, na njihovom radnom mjestu.

Žene su u današnje vrijeme previše okupirane obavezama kako na poslu tako i privatno, stoga ne čudi da se često umore i ne pridaju previše pažnje sebi i vremenu za sebe bilo da se radi o opuštanju ili sređivanju.

Fotograf Marko Bolić ne krije zadovoljstvo reakcijama žena s njegovih fotografija te kaže kako jest cilj ovog projekta bio pokazati koliko su posebne, upravo tihe i marljive žene grada Osijeka. „Jedan od ciljeva bio je „obične” žene, samozatajne i marljive i koje su stalno negdje ispod radara izvući van, pokazati ih našem gradu da se vidi kako su zapravo naše Osječanke lijepe”, kaže Bolić.

Iako je bilo zahtjevno raditi vani na otvorenome i u prostorijama koje nisu predviđene za frizerske pothvate, frizer Tibor Vidaković otkriva koliko je ispunjen samo pozitivnim dojmovima. „Dojmovi su prekrasni, taj cijeli projekt kako je započeo bio je pomalo izazovan, jer su to bili uvjeti neprimjereni salonu. Međutim bilo je vrlo zabavno, vrlo izazovno, stekli smo nova poznanstva i nove prijatelje, napravili jedan lijepi projekt. Nadam se da je ovo možda samo jedan od onih koji dolaze”, rekao je Vidaković.

Začetnica cijele ideje posebno je emotivno doživjela otvorenje izložbe: „Jako sam zadovoljna i emotivna, toliko nas je dragih ljudi danas došlo podržati i jako sam sretna jer znam da je to korak dalje. Imamo još projekata i bit će još lijepih stvari za grad Osijek, jer želim da Osijek diše, želim da naše žene dišu, da svi vide koliko su lijepe”, izjavila je Kristina Vajda.

Galerija
Izložba „Essekerke na radnom mjestu” , Foto: Ana Mitar/Radio Osijek
Izložba „Essekerke na radnom mjestu” , Foto: Ana Mitar/Radio OsijekIzložba „Essekerke na radnom mjestu” , Foto: Ana Mitar/Radio OsijekIzložba „Essekerke na radnom mjestu” , Foto: Ana Mitar/Radio OsijekIzložba „Essekerke na radnom mjestu” , Foto: Ana Mitar/Radio OsijekIzložba „Essekerke na radnom mjestu” , Foto: Ana Mitar/Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.