Hrvatski radio

Radio Osijek

Otvorena izložba krajobrazne arhitekture

23.03.2017.

13:53

Autor: Stjepan Filipović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku otvorena je izložba krajobrazne arhitekture "Zelena infrastruktura", na kojoj su predstavljeni radovi stručnjaka iz Hrvatske, Slovenije i Srbije na području oblikovanja i planiranja javnih urbanih prostora.

Izložbu je 2016. godine premijerno organiziralo Društvo krajinskih arhitektov Slovenije i objedinjuje radove  Hrvatskog društva krajobraznih arhitekata, Društva krajinskih arhitektov Slovenije i Udruženja pejzažnih arhitekata Srbije, istaknula je    podpredsjednica Hrvatskog društva krajobraznih arhitekata, Andrea Knez. Izloženo je četrdesetak radova na temu promicanje svijesti o krajobraznoj arhitekturi i o suvremenim trendovima o planiranju i oblikovanju urbanih prostora. Na proputovanju Hrvatskom izložba je bila organizirana u Zagrebu i Dubrovniku, a nakon Osijeka  Rijeke, Rovinja, Pule i Zadra izložba odlazi u Beograd i Novi Sad a potom se vraća u Sloveniju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.