Hrvatski radio

Radio Osijek

Otvorena izložba "Volim svoju županiju"

06.09.2022.

15:20

Autor: HRT Radio Osijek

.

.

Foto: HRT Radio Osijek / HRT Radio Osijek

U organizaciji Hrvatske zajednice županija i Osječko-baranjske županije u osječkom Kulturnom centru otvorena je putujuća izložba fotografija „Volim svoju županiju". Između dvije tisuće prijavljenih fotografija na natječaju, odabrana je 21. najbolja iz svake županije. Fotografija pejzaža Samira Kurtagića iz Osječko-baranjske županije, također je pronašla svoje mjesto među najboljima.

Hrvatska zajednica županija već sedam godina provodi ovaj foto natječaj s ciljem promocije ljepota svih hrvatskih krajeva. Osječku stanicu izložbe, uz podršku Osječko- baranjske županije otvorio je župan Ivan Anušić: - Od danas možemo vidjeti najljepše fotografije svih županija, odnosno iz svih dijelova Hrvatske koju se tako može još malo bolje upoznati iz oka promatrača i nagrađenih fotografa.


To je prilikom zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka Jasenka Crnković naglasila kako sve fotografije prikazuju raznolikost i ljepotu naše zemlje i čestitala osječkom fotografu Samiru Kurtagiću što je njegova fotografija izabrana među 21 najbolju od 2.000 pristiglih na natječaj. Riječ je o fotografiji pejzaža/uljane repice, pojasnio je autor uz ključne detalje: - Nastala je prije pet-šest godina. Polja prije Aljmaša. Najteže mi je bilo pogoditi dobro svjetlo, ali kada si fotograf ideš i rano ujutro i navečer pred zalazak, tako da sam stvarno imao sreće sa svjetlom koje je vrlo iznimno važno na ovoj fotografiji, poručio je Kurtagić.

.

.

Foto: HRT Radio Osijek / HRT Radio Osijek

Izložba „Volim svoju županiju” za posjetitelje će na istoku zemlje biti otvorena dva tjedna nakon čega seli u Međimursku županiju, u Čakovec.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.