Hrvatski radio

Radio Osijek

Otvorena nova tvornica za proizvodnju čaja

06.12.2019.

17:13

Autor: Radio Osijek/TM

Otvorena nova tvornica za proizvodnju čaja

Otvorena nova tvornica za proizvodnju čaja

Foto: - / -

U Pitomači je danas svečano otvorena nova tvornica vodećeg hrvatskog proizvođača čajeva Spider grupe Pitomača. Ukupna investicija u novi proizvodni pogon te izgradnju i opremanje iznosi više od 28 milijuna kuna.

U novoj tvornici za pakiranje čajeva od sada će se pripremati i čajevi koji se na tržištu nalaze pod brendom Naturavita. Čajeve razvija tim stručnjaka koji brine o uzgoju i preradi bilja po principu od polja do stola. Dosadašnja proizvodnja od 300 milijuna vrećica godišnje povećava se za trećinu. Ovom je investicijom u izgradnju i opremanje novog proizvodnog pogona ostvareno i pravo na sufinanciranje iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 50 posto. Najsuvremeniju tvornicu za pakiranje čajeva otvorili su izaslanik predsjednice Republike Hrvatske, Tomislav Tolušić, državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Zoran Lucić, župan Virovitičko-podravske županije, Igor Andrović, načelnik Općine Pitomača, Željko Grgačič, predsjednik Uprave tvrtke Herbarium, Federico Dodero i predsjednik Uprave Spider grupe Pitomača, Denis Nemčević.
„Ovom investicijom u novi pogon tvornice Herbarium koju danas puštamo u rad otišli smo još korak dalje od konkurencije, jer se radi o najmodernijoj tehnologiji u svijetu koja se bavi finalizacijom proizvodnje čajeva. Svjetski trend je da čajevi budu biorazgradivi i eko friendly. Tako pakirani čajevi neće koristiti celofan, najlon, metal i druge materijale koji nisu biorazgradivi. Uz vlastiti brend - Naturavita čaj, proizvodimo čajeve pod imenima vodećih trgovačkih lanaca u svijetu koje oni distribuiraju svojim kupcima. To je golema odgovornost, ali i povjerenje koje smo stekli“, istaknuo je Denis Nemčević, predsjednik Uprave Spider grupe Pitomača.
Spider grupa Pitomača obiteljska je tvrtka koja se na tržištu nalazi već punih 28 godina.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.