Hrvatski radio

Radio Osijek

Otvorena nova Verbumova knjižara u Osijeku

19.07.2017.

14:51

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Knjižaru na početku Strossmayerove ulice blagoslovio je mons. Đuro Hranić, đakovačko-osječki nadbiskup, koji je tom prigodom istaknuo važnost Verbumovog dugogodišnjeg vrijednog apostolata knjige u cijeloj Hrvatskoj.

Nazočne je pozdravio i direktor Verbuma Miro Radalj koji je naglasio kako je Verbum u Osijeku prisutan još od 2004. godine, a otvaranjem nove knjižare, tj. premještanjem u trostruko veći prostor na boljoj lokaciji želi dodatno dati doprinos promicanju apostolata knjige i kulturi čitanja u Slavoniji i cijeloj Hrvatskoj.

Posebice je značajno, istaknuo je, što se ovo otvaranje događa u godini kada se zatvaraju knjižare i propadaju cijeli knjižarski lanci od nacionalnog značenja.

Ova nova Verbumova osječka knjižara na skoro 80 m2, smještena u neposrednoj blizini glavnoga osječkoga trga A. Starčevića, u svojoj širokoj ponudi ima knjige svih vjerskih nakladnika, velik izbor duhovnoga štiva, romana, knjiga obiteljske tematike, izdanja za djecu i mlade, literature s područja humanističkih i društvenih znanosti – filozofije, povijesti, politike, psihologije, sociologije, priručnika itd. Osim toga, u ponudi su dostupni časopisi, filmovi, glazba, darovi za sakramente i vjerski uporabni predmeti, sve ono što Verbumove knjižare čini prepoznatljivima diljem Hrvatske.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.