Hrvatski radio

Radio Osijek

Otvorena obnovljena ljekarna Mursa

27.05.2020.

13:01

Autor: Amoreta Bajto

fotografija Amoreta Bajto

fotografija Amoreta Bajto

Foto: - / -

Jedna od najstarijih osječkih ljekarni, "Mursa" u Ulici Hrvatske Republike, danas je ponovno otvorena nakon temeljite obnove. "Nisu samo obnovljeni prostori, već smo uveli posve nove sadržaje" kaže ravnatelj Ljekarni "Srce" Osječko-baranjske županije Anto Barukčić. U obnovu je uloženo 500.000 kuna.

Ravnatelj Barukčić istaknuo je da nije samo riječ o materijalnoj obnovi već i o novom pristupu pacijentima i građanima koji će u ljekarni moći dobiti stručne savjete. "Ljekarna Mursa stara je više od pola stoljeća i jedna je od najstarijih u gradu, a nakon obnove i najmodernijih te je postavila nove standarde sukladno kojima će se nastaviti raditi i kojima ćemo približiti i ostale naše objekte", najavljuje ravnatelj Barukčić. "Slijedi obnova ljekarne u Bilju, a nakon uključivanja donjomiholjačke ljekarne u sustav županijskih Ljekarni "Srce", i ona će biti uređenja i bolje opremljena", kaže Anto Barukčić.

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić istaknuo je kako se ne smije stati s investicijama, posebice kada su vezane uz zdravstvenu skrb, a iskoristio je i prigodu zahvaliti djelatnicima Ljekarna "Srce" na angažmanu tijekom pandemije koronavirusa.

ljekarna Mursa

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.