Hrvatski radio

Radio Osijek

Otvorena Regionalna veletržnica Osijek

17.04.2020.

12:56

Autor: Radio Osijek

fotografija HRT

fotografija HRT

Foto: - / -

Od danas je svoja vrata otvorila i Regionalna veletržnica Osijek. „Riječ je o „drive in” kupovini, a za sada broj kupaca nije velik”, rekao je u programu Radio Osijeka direktor Davor Majić .

Otvoreni dio središnje osječke tržnice počeo je s radom prošlog tjedna, pa je,  nakon višetjedne zabrane prodaje, otvorena i osječka Regionalna veletržnica. Kako je pojasnio direktor Majić, na tržnici se uglavnom trguje noću, odnosno u ranim jutarnjim satima, a sve je gotovo do 8 ili 9 sati ujutro: „Kod nas robu od proizvođača kupuju prodavači koji je onda odvoze na različita prodajna mjesta, iako dolaze i građani. Sada ćemo raditi u posebnim uvjetima te izbjeći izravni kontakt prodavača i kupca te će se proizvodi izravno staviti u automobile. Naime, vozilom će se doći do mjesta kupnje, odnosno metar uz postavljene klupe, a ulaz automobila u prostor veletržnice neće se naplaćivati.”

„Kupovinu smo organizirali tako da se kupci provozaju u krug, izaberu proizvode, a zatim mogu stati i kupiti ono što žele. Hoće li oni izići iz automobila i sami staviti robu u vozilo, ili će to učiniti zakupac, sami će odlučiti, no u svakom slučaju osiguran je minimalan, gotovo nikakav kontakt između zakupaca i kupaca kako bismo u potpunosti poštivali sve mjere zaštite koje su propisane za prodaju na otvorenom“, kaže Majić.

Kako bi se u potpunosti poštivale sve propisane mjere, osigurana je dezinfekcija ruku, stolova, ali i vozila koja dovoze robu za prodaju. Procjena je da dezinfekcija vozila kupaca neće biti potrebna, jer je zaustavljanje ograničeno u svega desetak minuta, uz neprestanu kontrolu i ispunjenje svih sanitarnih uvjeta.

Na veletržnici je tridesetak zakupaca koji nude svoje proizvode - voće, povrće i rasadu, a u planu je i proširenje suradnje s OPG-ovima koji će ondje moći pohraniti svoju robu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.