Hrvatski radio

Radio Osijek

Otvorena rekonstruirana i nadograđena OŠ Briješće

23.09.2019.

12:57

Autor: Radio Osijek

foto Radio Osijek

foto Radio Osijek

Foto: - / -

Otvorena je rekonstruirana i nadograđena Osnovna škola Briješće koja sada može primiti sve osnovnoškolce iz Mjesnoga odbora Cvjetno pa učenici od 5. do 8. razreda više neće putovati u matičnu školu Vladimira Nazora u Čepinu.

Dogradnjom učionica, rekonstrukcijom zgrade i gradnjom sportske dvorane površina Osnovne škole Briješće sa 670 povećana je na 3.100 četvornih metara. Dograđene su dvije etaže s oko 1.300 četvornih metara, stari dio škole rekonstruiran je s dodatnih 700 četvornih metara, a dvodijelna sportska dvorana omogućit će na 1.000 četvornih metara istodobno održavanje dva sata nastave tjelesne kulture.

Prvoga dana nastave u novoj zgradi, školu je obišla zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš koja je istaknula da je Grad izgradnju financirao s 18,6 milijuna kuna, a dodatnih 1,9 milijuna uloženo je u opremanje. Istaknula je kako je najvažnije da 80 učenika predmetne nastave više neće morati putovati u Čepin jer će sada biti u novouređenim prostorijama škole u Briješću zajedno sa stotinjak djece nižih razreda.

Zamjenik župana Goran Ivanović obećao je danas da će Županija omogućiti što brži prijenos vlasništva s Općine Čepin na Grad Osijek.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.