Hrvatski radio

Radio Osijek

Otvorena šetnica u Donjem gradu

11.09.2022.

20:44

Autor: Ana Mitar Šimić

Šetnica

Šetnica

Foto: Ana Mitar Šimić / Radio Osijek

U sklopu proslave Dana Gradske četvrti Donji grad otvorena je šetnica i obaloutvrda od Trga Nikole Tesla do vojarne Vrbik. Izgrađena je obaloutvrda gradskog tipa, lukobran i pješačko-biciklistička staza. 


Gradonačelnik Ivan Radić rekao je kako je ukupna vrijednost radova za sve tri dionice, od Željezničkog mosta do vojarne Vrbik u Donjem gradu, 100 milijuna kuna. Istaknuo je kako je ovaj projekt jedan od najvećih kapitalnih projekata grada Osijeka, ali isto tako da se ne ulaže samo u Donji grad nego i u sve ostale mjesne odbore i gradske četvrti. 

Ovo nije samo šetnica, rekao je generalni direktor hrvatskih voda Zoran Đuroković. Istaknuo je njenu važnost u borbi protiv poplava te otkrio kako je izgradnjom rekonstruirana i kanalizacija. 

Župan Ivan Anušić rekao je kako je grad Osijek jedinstven po mnogim stvarima u svijetu, a ova će šetnica kada se dovrši biti još jedan ponos građana i nešto čime će se moći hvaliti jer je osječka Promenada najduža šetnica uz neku rijeku u Hrvatskoj. 

Potpuno spajanje šetnice između Gornejg i Donjeg grada očekuje se sljedeće godine, rekao je Đuroković. 


U izjavama poslušajte gradonačelnika, župana i građane. 

Izjave

Galerija
Otvorena šetnica, Foto: Ana Mitar Šimić/Radio Osijek
Koncert HPD Lipa, Foto: Ana Mitar Šimić /Radio OsijekŠetnja novom šetnicom, Foto: Ana Mitar Šimić/Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.