Hrvatski radio

Radio Osijek

Otvoreni 15. Salori i 22. Motomobil

20.04.2018.

14:25

Autor: Radio Osijek

foto: Krunoslav Inhof / HRT

foto: Krunoslav Inhof / HRT

Foto: - / -

15. Sajam lova, ribolova i turizma - SALORI i 22. Sajam automobila i prateće industrije-Motomobil otvoreni su na sajamskom prostoru Pampasu, a u do nedjelje će se svojim proizvodima predstaviti više od 100 izlagača iz Mađarske, Bosne i Hercegovine te Hrvatske.

Na 5.000 četvornih metara otvorenog i zatvorenog sajamskog prostora od petka do nedjelje će se predstaviti preko 100 izlagača iz područja lova, ribolova, turizma, nautike i automobilske industrije, a sajam će obilovati popratnim događanjima poput 22. Susreta lovačkih rogista, natjecanja u kuhanju fiš paprikaša, lovu ribe udicom na plovak, a bit će to prigoda za isprobati streljačke sposobnosti, te kušati brojna jela i pića - ističe direktor Sajma Alen Vukašinović: "Ovo je sajam sa tradicijom, sajam gdje naša slavonska duša dolazi do izražaja, proljeće je sunce, tu su hrana i piće... Dakle sve ono zbog čega ne bi trebalo napuštati našu Slavoniju. Sajamska priredba je prigoda da osim prodaje opreme za lov i ribolov, prezentacije lovišta, trofeja i rada lovno bogatih županija i njihovih lovačkih saveza, predstavljanja djelatnosti i mogućnosti županijskih hrvatsko-športskih ribolovnih saveza, uz nezaobilaznu turističku ponudu, posjetitelji kušaju najbolje "fiš paprikaše", čobance i kotlovinu tradicionalno pripremljenih kod najboljih majstora pripreme hrane u prirodi uz vina kontinentalnog porijekla, autohtone proizvode našeg podneblja, ali i prigoda za edukaciju o potrebi i načinima zaštite pojedinih životinjskih vrsta i krajobrazne raznovrsnosti."

U poslovima organizacije sajma lova, ribolova i turizma, Osječki sajam ima značajnu podršku Hrvatskog lovačkog saveza, Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije, Hrvatskog športsko- ribolovnog saveza, HŠRS Osječko-baranjske županije i Zajednice športskih ribolovnih društava Osijek. Predstavljanje turističkih mogućnosti regije, autohtonog gastro i etno sadržaja, odvija se u suradnji s TZ Osječko-baranjske županije i TZ Grada Osijeka, a sajamska priredba održava se pod pokroviteljstvima Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva turizma, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka.

15. SALORI i 22. Motomobil otvoreni su do nedjelje u 19 sati, a ulazak i parkiranje tradicionalno su besplatni. Cjelokupan program možetre pogledati na stranicama Sajma.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.