Hrvatski radio

Radio Osijek

Otvoreno parkiralište u sudskom prolazu

27.07.2015.

14:00

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na prostoru između osječke tržnice i Glavne pošte, u takozvanom sudskom prolazu, otvoreno je novouređeno parkiralište s 36 mjesta koja su u sustavu parkiranja glavne tržnice, što znači da je prvih sat vremena besplatno.

Vrijednost je tih radova 498 tisuća kuna, a gradonačelnik Ivan Vrkić istaknuo je da je na tom prostoru zamijenjen i  magistralni vrelovod.

Uredili smo prostor u središtu grada i stavili u funkciju ovo parkiralište kako bi tržnica bila još atraktivnija. Vrijednost svih obavljenih radova je oko 3 i pol milijuna kuna – rekao je Vrkić.

Uprava Tržnice i čelnici Gradske četvrti izrazili su zadovoljstvo uređenjem parkirališta, a direktor osječkoga pogona HEP Toplinarstva Ivica Mihaljević govorio je o poslu koji su oni obavili u tome dijelu grada.

U sklopu uređenja ove lokacije zamijenili smo magistralni vrelovod u Blok centru I na dijelu od Stepinčeve do Jägerove ulice trasom koja je išla Školskom ulicom, sudskim prolazom i Gajevim trgom. Cjevovod je dugačak 635 metara, a vrijednost radova iznosi 2,8 milijuna kuna – rekao je Mihaljević.

Uz novouređeno parkiralište, bit će 18 klupa na koje će se preseliti prodavači koji već dulje vrijeme samoinicijativno okupiraju prostor parka uz glavnu tržnicu.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.