Hrvatski radio

Radio Osijek

Otvoreno pismo G. Aladića "Tko pjeva, zlo ne misli"

23.09.2019.

13:43

Autor: Radio Osijek/Hina/TM

Otvoreno pismo G. Aladića "Tko pjeva, zlo ne misli"

Otvoreno pismo G. Aladića "Tko pjeva, zlo ne misli"

Foto: - / -

Gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić (nezavisni) opovrgnuo je da je pod utjecajem HDZ-a otkazao koncert Miroslava Škore, poručivši da je na tu odluku utjecao sam Škoro "promjenom okolnosti koje nisu ugovarane" - najavom kandidiranja na predsjedničkim izborima.

"Na moju odluku (usuglašenu s mojim suradnicima) utjecali ste samo Vi, g. Škoro, promjenom okolnosti koje nisu ugovarane. Žao mi je što kao poduzetnik i znalac područja autorskih prava niste sami svima nama gradonačelnicima koji smo prije Vašeg jednostranog čina odluke o kandidiranju na predsjedničkim izborima ugovarali Vaše glazbene nastupe poslali dopis s molbom za sporazumni raskid ugovora, kojeg više ne možete ispuniti u duhu ugovaranih okolnosti, poručio je Aladić u podužem otvorenom pismu "glazbenom i političkom stožeru Miroslava Škore koje je naslovio "Tko pjeva, zlo ne misli".
"Škoro sad može isporučiti samo glazbu s politikom"

Riječ je o otkazivanju Škorinog koncerta koji se trebao održati 29. rujna, na Dan Grada Donjeg Miholjca, a Aladić objašnjava da su ga otkazali jer je Škoro, a ne Grad Donji Miholjac, promijenio okolnosti ugovorenog koncerta. "Škoro je samoga sebe onemogućio da nastupi politički neutralno i općeprihvaćeno kao glazbenik na proslavi Dana Grada", kaže Aladić. Poslovno gledano, iz Donjeg Miholjca su naručili proizvod koji im Škoro više ne može isporučiti, već im je za taj isti novac namjeravao isporučiti neki drugi proizvod. "Naručili smo glazbu bez konotacija natjecateljske politike, a on to sada ne može isporučiti ni da hoće, nego samo glazbu s politikom", naglašava donjomiholjački gradonačelnik Odbacuje i tezu Škorinog političkog tima da je tom odlukom Škori ograničio ustavno pravo na rad, poručujući im kako ga time čuva od "neugodnosti da sutra zajedno završimo pred sudom (ili barem Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa) zbog pogodovanja u prikrivenoj kampanji, potpuno jednako nedopuštenoj kao i u slučaju prikrivenih reklama." Aladić odbacuje i ocjenu Škorinih političkih suradnika da je odluku o otkazivanju koncerta donio pod utjecajem HDZ-a.
"Budući da je izvođač Miroslav Škoro putem javnosti najavio kandidaturu za predsjednika Republike Hrvatske na predstojećim predsjedničkim izborima, Grad Donji Miholjac primoran je otkazati ugovoreni koncert, budući da kao jedinica lokalne samouprave ne želi u predsjedničkoj utrci pogodovati niti jednom od kandidata na izborima", poručili su iz Donjeg Miholjca u priopćenju koje su odaslali i na adresu Miroslava Škore.
"Škori se oduzima ustavno pravo na rad"
U stožeru Miroslava Škore nisu sa simpatijama dočekali ovakav razvoj situacije, te navode kako je koncert dogovoren prije više od tri mjeseca, prije nego se znalo da će Škoro na izbore. "Mislimo kako su u HDZ–u svjesni da gube od nas Slavoniju i da je i zbog toga došlo do otkazivanja te da je na nezavisnog gradonačelnika koji je u koaliciji s HDZ–om izvršen pritisak", oštri su u stožeru Miroslava Škore te se pitaju: "Zašto nisu otkazali odmah nakon najave kandidature? Nego tek sad, par dana prije nastupa... Uostalom, izbori još nisu raspisani, kandidacijski postupak nije službeno krenuo, a jednom se predsjedničkom kandidatu i članovima njegovog orkestra oduzima ustavno pravo na rad", ustvrdili su u Škorinom stožeru.

koncert-m-skore-dm-plakat.jpg

koncert-m-skore-dm-plakat.jpg

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.