Hrvatski radio

Radio Osijek

Ove godine bez Zemlje bez granica

09.08.2016.

11:53

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Suzana Vargović, utemeljiteljica Zemlje bez granica, potvrdila je kako ove godine neće biti te manifestacije za djecu zbog financijskih problema. Održavat će se svake dvije godine, najavljuje Vargović iz udruge Breza.

U javljanju u program Radio Osijeka Suzana Vargović iz Breze istaknula je kako se moramo ponašati kao odgovorni roditelji - "ako nema novaca za odlazak na more - ne idemo na more, ili podignemo kredit pa ipak idemo". Međutim, dodala je, Udruga Breza nije kreditno sposobna i ne može podignuti kredit tako da je odustala od ovogodišnje organizacije Zemlje bez granica u Osijeku. Troškovi manifestacije za djecu koja okuplja na tisuće djece, stotine volontera i brojne umjetnike koji vode različite radionice iznimno su veliki ako se želi posao odraditi kvalitetno i penju se do 400 tisuća kuna što grad Osijek i gospodarstvenici na ovom prostoru nisu mogli osigurati. Udruga Breza nije se mogla prijaviti na natječaje za kulturne manifestacije jer nije tako registrirana tako da je odlučeno kako će se Zemlja bez granica ove godine jednostavno- preskočiti. 

Ipak, dodala je Vargović, traju već pripreme za sljedeću godinu tako da će "sajam dječje kreativnosti", kako ga ona naziva, zasigurno biti održan krajem kolovoza 2017. godine. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.