Hrvatski radio

Radio Osijek

12:17 / 30.08.2021.

Autor: Radio Osijek

Ove godine sedam poginulih u prometu

Ove godine sedam poginulih u prometu

Ove godine sedam poginulih u prometu

Foto: - / -

Crni je vikend u prometu iza nas. Na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je 18 prometnih nesreća. U jednoj je nesreći u Vladislavcima poginula jedna osoba, a dvije su teško ozlijeđene.

Većina nesreća uzročno se može povezati s lošim vremenskim uvjetima – kišom i skliskim kolnicima u kombinaciji s nepažnjom i neprilagođenom brzinom. No, unatoč posljednjim teškim nesrećama, statistički pokazatelji o broju poginulih u prometu na području Policijske uprave osječko-baranjske nisu lošiji u odnosu na isto razdoblje lani. „Na području naše Policijske uprave dosad je ove godine smrtno stradalo sedam osoba, dok ih je prošle godine u istom razdoblju bilo deset. Unatoč posljednje dvije nesreće koje su se dogodile u kratkom razmaku, stanje je povoljnije nego prošle godine. Međutim, to nam ne daje za pravo da se opustimo i ponašamo nedogovorno. Vremenske prilike koje su nas pratile proteklih dana pozivaju na dodatnu pažnju i oprez”, poručio je gostujući u našem programu Ivan Ćosić iz Službe za sigurnost cestovnog prometa u Policijskoj upravi osječko-baranjskoj.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.