Hrvatski radio

Radio Osijek

Ovoga ljeta zbog radova neće biti kupanja na bazenima Copacabane

16.05.2020.

15:02

Autor: Radio Osijek / KI

foto Radio Osijek / KI

foto Radio Osijek / KI

Foto: - / -

Ovoga ljeta krenut će obnova, rekonstrukcija i dogradnja osječkog kupališta Copacabane budući da je ona izgrađena još davne 1975 godine, zbog čega će se kupači morati zadovoljiti kupanjem na Dravi ili na Gradskim bazenima

Investicija je vrijedna 15 milijuna kuna, a na prostoru od 73.000 četvornih metara radit će se hortikulturno uređenje, novi aqua park sadržaji sukladno modernim energetskim mjerama učinkovitosti i zaštite okoliša. Ugovor o izradi projektne dokumentacije potpisan je u četvrtak s osječkom tvrtkom Respect-ing.

Kako je rekla direktorica Športskih objekata Osijek Nataša Brčić, očekuje ih velik posao ali i vrhunski rezultat, no na žalost sugrađana za vrijeme radova Kopika neće raditi ovu kupališnu sezonu, a za sljedeću bi u novom ruhu trebala biti spremna: "Što se tiče Copacabane napokon smo dočekali vrijeme velikih ulaganja. Grad je uspio izdvojiti sredstva od 15 milijuna kuna kako bi se izvršila potpuna rekonstrukcija bazenskog kompleksa i svega onoga ispod zemlje, a to znači i bazenske školjke, cijevi, novi filteri kao naravno i sadržaji koji su vidljivi. Tu bi bili i nekakvi vodeni, svlačionice, kafe barovi i više drugih ugostiteljskih sadržaja. Ta bi priča trebala započeti vrlo brzo jer je firma Respekt-ing dobila na natječaju za projektnu dokumentaciju", rekla je Brčić i dodala kako zbog toga popularna Kopika neće raditi ovu kupališnu sezonu, a kupači će se morati zadovoljiti kupanjem na Dravi ili na Gradskim bazenima koji bi mogli početi radom idućega tjedna sukladno odlukama 4. faze popuštanja mjera.

 

Direktorica Športskih objekata Osijek Nataša Brčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.