Hrvatski radio

Radio Osijek

Ovogodišnji Pannonian Challenge u punom formatu

17.03.2022.

14:49

Autor: Radio Osijek / Krunoslav Inhof

23. Pannonian Challenge

23. Pannonian Challenge

Foto: Radio Osijek / KI / HRT

Najveći regionalni festival ekstremnog sporta i urbane kulture 23. Pannonian Challenge ove će se godine održati od 15. do 19. lipnja. Nakon dvije godine ograničenja zbog koronavirusa, ovogodišnji se planira u punom obliku uz glazbene i druge popratne programe.

Festival ekstremnog sporta i urbane kulture Pannonian Challenge raste iz godine u godinu, no posljednje je dvije zbog koronavirusa održan samo sportski dio natjecanja. 2020. bez publike, a prošle uz ograničenja i kovid potvrde. Ove godine se, uz 4 sportske discipline, vraća i popratni program - najavio je direktor festivala Jurica Barać: "Pandemija nas je možda u jednom trenutku nakratko usporila, ali već prošle godine smo se vratili među publiku, a u ovo 23. izdanje Pannoniana ulazimo snažniji nego ikad. Vraćamo se 'u kvart' s puno dobre zabave, adrenalina i pozitivne energije koja nas drži na okupu. S obzirom na to da smo naše natjecatelje i publiku naviknuli na odličan program, tako nas i ove godine uz standardno jak sportski program očekuje i jak zabavni dio gdje ćemo s našom DJ-icom i producenticom Sunčicom Barišić 'Insolate', pripremiti malo drugačiji glazbeni line-up", rekao je Barać i dodao kako se u sportskom dijelu ponovno očekuju najbolji vozači skejta, rola i skutera, a u BMX-u Marin Ranteš, te prošlogodišnji olimpijci.

I ove će godine Pannonian Challenge podržati Grad Osijek i Osječko-baranjska županija, a kako je istaknuo župan Ivan Anušić zahvaljujući Festivalu Osijek je postao prepoznatljiv u cijelome svijetu: "Jedan od najznačajnijih brendova Osijeka, Osječko-baranjske županije pa i cijelog istoka Hrvatske, Pannonian Challenge nam se vraća na velika vrata. Osijek će biti vidljiv ne samo u Hrvatskoj kroz tv prijenos nego u cijelom svijetu, cijeloj Europskoj uniji i naravno ljudi koji će dolaziti ovdje dolazit će na Pannonian dolazit će vidjeti malo OBŽ- u i sve naše turističke potencijale i to je na kraju krajeva isto dodana vrijednost Pannonian Challengea", rekao je župan Anušić, a zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin dodao: "Da je Osijek grad sporta potvrđujemo kroz brojne mlade sportaše, uspješne projekte, timske i individualne sportove, mainstream i extreme karaktera. Pannonian Challenge živi Osijek, urbanu kulturu i sport bas kao sto Osijek živi Pannoniam Challenge."

Pannonian Challenge iz godine u godinu privlači i velik broj turista, potvrdila je direktorica Turističke zajednice grada Osijeka Tajana Rogulja: "Festival je zasigurno dodatni motiv dolaska u i pomogao je da prošlogodišnji kolovoz postane rekordan po broju noćenja unazad nekoliko godina. S povjerenjem podržavamo ovu manifestaciju, te različitim dodatnim sadržajima u sinergiji s organizatorima radimo na zajedničkom pozicioniranju grada i županije na europskoj, urbanoj, sportsko-turističkoj karti", rekla je Rogulja, a pročelnica županijskog Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije Tatjana Roth dodala: "Tijekom proteklih godina prepoznali smo i aktivno se uključili u podupiranje velikih sportskih priredbi pa tako i Pannonian Challengea čime osim ulaganja u sport ulažemo i u promociju Osječko-baranjske županije. Povezivanjem turizma, kulture i sporta osnažujemo naše potencijale, a posjetiteljima pružamo kompleksniju ponudu i jedan novi i drugačiji doživljaj boravka na istoku Hrvatske."

Uz Grad, Županiju i brojne sponzore, Festival će ponovno izdašno sufinancirati Ministarstvo turizma i sporta, potvrdio je državni tajnik Tomislav Družak: "Pannonian je brand Osijeka i sjedište mu tu i treba ostati, ali sličnih primjera treba biti i u drugim hrvatskim gradovima. Ovo je najbolji primjer spajanja turizma i sporta što se pokazalo prošlogodišnjim rezultatima. Ulaganje u sport je ulaganje u budućnost, tj. postoji višestruka korist ulaganja u sport - ulaganje u mladu naciju, u djecu, u zdravlje i u sport", rekao je Družak i podsjetio kako je protekloh godina Ministarstvo, ovisno o natječajima, izdvajalo između 200.000 i 500.000 kuna za Pannonian Challenge, a tako će zasigurno biti i ove godine

Uz sportski, glazbeni i kulturni program ove će se godine Pannonian Challengeu pridružiti gejmeri i influenceri kroz studije Reboot Onlinea Games Weeka.

Jurica Barać

Ivan Anušić i Dragan Vulin

Tatjana Roth i Tajana Rogulja

Tomislav Družak

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.