Hrvatski radio

Radio Osijek

Ozbiljne ambicije izražene i u E-sportu

17.03.2021.

10:59

Autor: Radio Osijek

foto HRT/Ana Mitar

foto HRT/Ana Mitar

Foto: - / -

Nedavno predstavljenim novim E sport- timom, Nogometni klub Osijek najavio je iskorak i u virtualnom svijetu. O toj temi razgovarali su s našom „Letećom ekipom” .

E-sport manager u Nogometnom klubu Osijek Toni Jelić, pojasnio je kako je projekt razvijan nekoliko godina: - U suradnji s Hrvojem Jugecom, osobi broj jedan za E-sport u Hrvatskoj, prepoznali smo potencijal i odlučili potaknuti i kod nas ono što je u inozemstvu već potpuno normalno, rekao je Jelić. Konkretno riječ je o potpisivanju profesionalnih ugovora s trojicom igrača, dobro poznatih pratiteljima E-sporta. Esad Memić, Đorđe Cumb i Edi Bešić, nedavno su i službeno predstavljeni kao Bijelo-plavi, s iskustvom igranja FIFA-e na najvišoj razini i osvajanjem nekoliko međunarodnih turnira.

Planirano proširenje tima u skladu s klupskim ambicijama 

Spomenuti trojac premijeru će ostvariti u drugom izdanju Hrvatski Telekom e-Lige. - Osim ligaških nadmetanja, uskoro se planira i organizacija turnira s ciljem traženja novih talenata, kao i sudjelovanje na većim natjecanjima poput A1 Adria lige i e-Sport Adrie, potvrdili su nedavno iz Nogometnog kluba Osijek.

Više u razgovoru „Leteće ekipe”

E-sport NK Osijek

foto: NK Osijek

foto: NK Osijek

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.