Hrvatski radio

Radio Osijek

"(P)ozdravi život" u Vukovaru

13.09.2022.

12:43

Autor: Marija Vukasović Petrinović

"(P)ozdravi život" u Vukovaru

"(P)ozdravi život" u Vukovaru

Foto: Grad Vukovar / -

U Gradskom muzeju Vukovar u Dvorcu Eltz održana je početna konferencija gotovo 350 tisuća kuna vrijednog EU projekta „(P)ozdravi život“, koji će se provoditi u idućih godinu dana.

Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Vukovara Josip Paloš i zamjenica predsjednika Udruge Liga protiv raka Vukovar Ahnetka Stjepanović najavili su kako  predstoji niz radionica i trodnevni Festival zdravlja. Putem prezentacije zdravih prehrambenih proizvoda, edukacije, zdravstvenih pregleda i savjetovanja, "(P)ozdravi život" zainteresiranim će građanima omogućiti povećanje svijesti o važnosti prevencije i ranog otkrivanja malignih oboljenja kod muškaraca i žena, kao i povećanje znanja o odgovornom zdravstvenom ponašanju.

Kvaliteti projekta doprinijeti će i sudjelovanje stručnjaka pojedinih tematskih područja na radionicama i Festivalu zdravlja, koje bi se trebalo održati u proljeće sljedeće godine.

Uz partnerstvo Udruge Liga protiv raka iz Vukovara, europski projekt „(P)ozdravi život“, prijavljen na poziv „Promocija zdravlja i prevencija bolesti - Faza II“ Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske odobren je Gradu Vukovaru.

Projekt je, kako je istaknuto, vrijedan nešto manje od 349 kuna i u 85 postotnom iznosu financira se bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, a preostalih 15% sredstvima iz državnog proračuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.