Hrvatski radio

Radio Osijek

Padobranom s 1000 m trebaju doskočiti na cilj od 2 cm - tko je bio najbolji?

20.06.2022.

16:44

Autor: Radio Osijek/TM

Otvoreno prvenstvo grada Osijeka u padobranskim skokovima na cilj

Otvoreno prvenstvo grada Osijeka u padobranskim skokovima na cilj

Foto: Aeroklub Osijek / -

Proteklog vikenda (18. i 19. lipnja) u Osijeku je na prostoru Sportskog aerodroma Čepin - Osijek (LDOC) održano tradicionalno Otvoreno prvenstvo grada Osijeka u padobranskim skokovima na cilj. U ekipnom dijelu sudjelovalo je osam tročlanih ekipa iz Mađarske, Srbije, Bosne i Hercegovine te Hrvatske. 

„Tijekom dva dana i nakon 6 skokova s 1000 metara na cilj veličine 2 cm, svaka je ekipa imala priliku pokazati svoju vještinu, sposobnost i koncentraciju u na trenutke zahtjevnim vremenskim prilikama”, javljaju iz Aerokluba Osijek, koji je sa svojom padobranskom sekcijom organizirao prvenstvo.

Ekipni pobjednici i osvajači zlatnog odličja je ekipa Prijedora u sastavu Boban Ivetić, Draško Lajić i Miroljub Janičijević, sa skupljenih 62 centimetra u 6 skokova. Drugo mjesto i srebrnu medalju osvojila je ekipa domaćina, Aerokluba Osijek koja je skakala u sastvu Siniša Živko, Jadranaka Zaradić i Helena Janson i sakupila 85 centimetara, dok je ekipa Aerokluba Sinj u sastavu Andrija Kovačević, Matko Vuković i Zlatko Ugrin osvojila treće mjesto i broncu sa sakupljenih 87 centimetara.

Pojedinačni pobjednici Otvorenog prvenstva grada Osijeka odlučeni su drugog dana natjecanja, u nedjelju, kada je 12 najbolje plasiranih padobranki i padobranaca odradilo svoje polufinalne i finalne skokove.

U ženskoj konkurenciji prva dva mjesta pripala su padobrankama Aerokluba Osijek. Jadranaka Zaradić osvojila je zlatnu medalju (37 cm), dok je srebro pripalo Heleni Janson (41 cm). Treće mjesto i brončano odličje osvojila je Ina Gittel koja je na ovom natjecanju skakala za ekipu SOOS i skupila 61 cm.

Pobjednik u pojedinačnoj muškoj konkurenciji je član ekipe Prijedora, Boban Ivetić (13 cm), ispred klupskog kolege Draška Lajića (14 cm). Treće mjesto osvojio je Siniša Živko iz domaće ekipe sa skupljenih 17 cm.

Galerija
Otvoreno prvenstvo grada Osijeka u padobranskim skokovima na cilj, Foto: Aeroklub Osijek/-
Otvoreno prvenstvo grada Osijeka u padobranskim skokovima na cilj, Foto: Aeroklub Osijek/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.