Hrvatski radio

Radio Osijek

"Palčići" završili humanitarnu akciju donacijom vukovarskoj bolnici

30.12.2021.

17:21

Autor: Hina

Donacija Palčića predana vukovarskoj bolnici

Donacija Palčića predana vukovarskoj bolnici

Foto: Hrvatski radio Vukovar / -

U ime Kluba roditelja nedonoščadi "Palčići" i navijača Dinama - BBB, Odjelu ginekologije i opstetricije Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar uručena je donacija ukupne vrijednosti gotovo 168 tisuća kuna. Humanitarnom akcijom „Palčići za Hrvatsku” prikupljala su se sredstva isključivo za nabavku uređaja koji nedostaju u rodilištima i neonatologijama širom Hrvatske, a koriste se u liječenju i skrbi prijevremeno rođene i bolesne novorođenčadi.

"Na pretposljednji dan ove godine završavamo akciju "Palčići za Hrvatsku" koja je bila nastavak akcije "Vratimo palčiće u Petrovu", a prikupili smo više od 8,5 milijuna kuna u obje te akcije. To je novac naših sugrađana koji se valom dobrote slijevao na račun jedne i druge akcije", kazala je predsjednica Kluba roditelja nedonoščadi "Palčići" Željka Vučko. Kako je istaknula, sredstvima prikupljenim u obje akcije kupljen je 71 uređaj za 17 hrvatskih rodilišta. Zahvalila je mnogim donatorima, a posebice navijačima Dinama, BBB čiji su predstavnici bili nazočni primopredaji uređaja u vukovarskoj bolnici. 

Odjelu ginekologije i opstetricije Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar predani su reanimacijski topli stolić za novorođenčad, fototerapijska posteljica za koju su sredstva donirali Raiffeisen banka i Raiffeisen mirovinski fondovi, torba za reanimaciju i transport novorođenčadi te napredni perfuzor za koji su sredstva donirali učenici i nastavnici osnovne škole Rudeš iz Zagreba.

Na donaciji je zahvalio voditelj Odjela za pedijatriju vukovarske bolnice dr. Davor Bandić rekavši kako je riječ o uređajima iznimno vrijednima za vukovarsko rodilište. "Dobili smo ono što smo i trebali i velika hvala svima. Donacija je kreirana prema našim potrebama i zahtjevima", kazao je dr. Bandić. Naveo je i kako vukovarsko rodilište 2021. godinu završava s do sada rođenih 415 beba, što je nešto više nego u prošloj godini.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.