Hrvatski radio

Radio Osijek

Panel HUOJ-a: Tko ostaje u Slavoniji?

21.04.2017.

13:40

Autor: Monika Kralj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Drugoga dana 18. godišnje konferencije Hrvatske udruge za odnose s javnošću u Osijeku održana je panel diskusija "Tko ostaje u Slavoniji?" na kojoj su govorili uspješni poduzetnici koji svoje znanje, sposobnosti i novac ulažu u gospodarski razvoj ovog dijela Hrvatske.

Izdvojeni su, među ostalim primjeri rastućeg IT sektora i mogućnosti ruralnog turizma koji povezuje poljoprivredu, zdravstvo, ruralni razvoj, tradicijske obrte, graditeljstvo te može učiniti puno za ostanak ljudi.  

Najbrži rast u cijeloj zemlji i po broju tvrtki i zaposlenih ostvaruje IT sektor u Osječko-baranjskoj županiji no istaknuto je da obrazovanje, a posebno je prozvan sustav visokog obrazovanja, ne prati potrebe tržišta rada.

Ovim panelom željeli su se istaknuti primjeri dobre prakse koji potvrđuju ali i upozoravaju da je samo uz obrazovanje, inovativne ideje i potporu lokalne zajednice razvoj moguć.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.